נקודות זיכוי ממס הכנסה לתושב ישראל

תושב ישראל זכאי לקבל נקודות זיכוי ממס הכנסה, המקנות לו הטבת מס שמקטינה את גובה המס לתשלום בפועל ומדובר על סכום מכובד. ניתן לקבל הטבה זו בקלות אצל המעסיק או מול רשות המסים.

מי מוגדר תושב ישראל, לכמה נקודות זכות זכאי ועוד מידע בכתבה זו.

נקודת זיכוי ממס הכנסה

נקודת זיכוי ממס הכנסה היא הטבת מס המגיעה מאת רשות המסים שמקטינה את גובה המס לתשלום. לכל נקודת זיכוי יש שווי כספי שמתעדכן אחת לשנה וזהו הסכום שמקטין בפועל את סך המס שעל העובד לשלם.

במילים אחרות, עובדים משלמים מס הכנסה על השקל הראשון, לפי מדרגות מס הכנסה. לאחר חישוב המס לתשלום לפי מדרגות המס, נקבע כמה כסף על העובד לשלם. לאחר מכן, מורידים הטבות מס מסוג זיכוי ממס – כמו נקודות זיכוי אלו ואחרים.

ההפרש המתקבל בסוף, הוא הפרש שיש על האדם לשלם לרשות המסים. ניתן לקרוא עוד בכתבה מיוחדת שלנו על נקודות זיכוי ממס הכנסה.

נקודות זיכוי לתושב ישראל

תושב ישראל זכאי לקבל 2.25 נקודות זיכוי ממס הכנסה.

ליתר דיוק, תושב ישראל זכאי לקבל 2 נקודות זיכוי מפני שהוא תושב וכן 0.25 נקודות זיכוי בעד נסיעה למקום ההשתכרות. מקובל כי רבע נקודת הזיכוי הזו היא חלק בלתי נפרד ולכן בסך הכל הכללי תושב מקבל 2.25 נקודות.

מי זכאי? מיהו תושב ישראל?

תלוי את מי שואלים. לעיתים הנושא לא ברור מספיק, במיוחד אם מעורבים בהליכים השונים רשויות המס והביטוח הלאומי. תושב ישראל ייחשב כך בתנאים הבאים:

  • אשרת שהיה חוקית שמקנה תושבות – אזרחות ישראלית, אשרת ישיבת קבע, אשרה אחרת המעניקה תושבות.
  • מבחן מרכז החיים – לפי בתי המשפט תושב ישראל מוגדר כאדם שמרכז חייו בישראל. המבחן שבודק האם כך נבחן בצורה אובייקטיבית (מקום מגורים בפועל) ובצורה סובייקטיבית (האם תופס את ישראל כמרכז חייו). ככל שיש יותר זיקה לישראל (מקום מגורים קבוע, מוסד לימודי ילדיו, מקום עבודה, בעלות על נכסים) – נראה כי מרכז חייו של אדם זה בישראל.

פקודת מס הכנסה מוסיפה וקובעת כי בחינת מרכז החיים עשויה לכלול גם מקום האינטרסים הכלכליים הפעילים והמהותיים של אדם, פעילותיו בארגונים ובמוסדות ועוד. בשנת המס, אדם זה יוגדר אם שהה בישראל 183 ימים לפחות, או ששהה 30 ימים וסך השהיה בישראל בשנת המס ובשנתיים קודמות היא 425 ימים לפחות.

תושב ישראל לעניין רשות המסים יכול להיות מוגדר כך גם אם אדם לא תושב ישראל לפי ההגדרה לעיל. כך למשל, אדם שנוסע למטרה של עבודה, לימודים, נופש ועוד – עשוי להיות נחשב תושב ישראל.

איך מקבלים את הטבת המס?

כאשר עובד מתקבל לעבודה, הוא ממלא טופס 101 (כרטיס עובד) הכולל את כל המידע הרלוונטי לגביו, לרבות מידע אישי, מידע לגבי הטבות מס ועוד. בעת מילוי הטופס ומסירתו למעסיק, העובד יכול כבר לראות בתלוש השכר כי הוא מקבל את ההטבה.

במידה והעובד לא קיבל את ההטבה בחודשים מסויימים, הוא יכול לבצע תיאום מס הכנסה אצל המעסיק, כדי שאפשר יהיה לקבל את הטבת המס בחודשים תוך כדי קבלת ההטבה שהוא לא קיבל על החודשים הקודמים.

כמו כן, אם העובד לא הספיק או לא קיבל את הטבת המס בשנת המס הקלנדרית, הוא יכול לפנות אל רשות המסים ולבצע הליך של החזר מס הכנסה ובכך לקבל את כל המס ששילם ביתר.

כמה מגיע זיכוי ממס לתושב ישראל?

בכל שנה שווי נקודת זיכוי משתנה לפי הצמדה למדד המחירים לצרכן ולכן תמיד אפשר להתעדכן בכתבה הראשית על נקודות זיכוי ממס הכנסה. כמו כן, אפשר להשתמש בכלי מיוחד שפיתחנו שנקרא מחשבון נקודות זיכוי ממס הכנסה שמאפשר לדעת כמה כסף אפשר לחסוך במס הכנסה על כל נקודות הזיכוי שיש לעובד.

עובד עצמאי (עוסק פטור או עוסק מורשה) נדרש להגיש דוח שנתי למס הכנסה ושם הוא מציין את הטבות המס שמגיעות לו.

חשוב לציין כי העובד יכול להיות זכאי לנקודות זיכוי ממס בגלל סיבות אחרות כמו לימודים, הורות וכדומה.. ולכן כדאי לקרוא את הכתבה המלאה על נקודות זיכוי.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil