חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

אישור על תקופת עבודה (העסקה) – מה הוא כולל ומתי יש לתת לעובד?

בעת סיום יחסי עובד-מעביד, כמו פיטורים או התפטרות, העובד זכאי לקבל אישור בעניין התקופה בה העובד עבד והתיימו יחסי העבודה. אישור זה מהווה מסמך רשמי של המעסיק המציין את תקופת העסקה והשכר.

מה האישור כולל, מתי נותנים ומה עושים אם המעסיק לא נותן.

מה זה אישור על תקופת עבודה?

כשמו כן הוא, אישור על תקופת עבודה הוא מסמך רשמי בכתב של המעסיק הניתן לעובד ובו מצוינת התקופה בה העובד עבד ובה התקיימו יחסי עובד-מעסיק ושולם לעובד שכר (או בשם אחר: מכתב סיום העסקה). מכיוון שמדובר על טופס רשמי, יש לכך השלכות עיקריות לעניין זכויות העובד אצל המעסיק וחובת תשלום השכר ורכיביו.

בנוסף, האישור הזה עשוי לשמש את העובד לצורך הגשת תביעה לקבלת דמי אבטלה או הבטחת הכנסה. כמו גם, יכול לשמש בתור מסמך נוסף לקופת גמל בעת משיכת כספי פיצויים.

במידה והעובד צריך את הטופס לצורך ביטוח לאומי, המעסיק יכול להעניק לעובד טופס 1514 של הביטוח הלאומי שנקרא "אישור על תקופת העסקה והשכר". למרות שזה טופס אחר שמיועד לביטוח הלאומי, אך הוא דומה באופיו.

האישור כאמור, ניתן לעובד בעת סיום העסקה והמעסיק מחוייב בכך על פי חוק. הפרת הוראת החוק צפוייה לגרור קנס ועיצום על המעסיק.

מי זכאי?

כל עובד שמסיים עבודה אצל המעסיק, בין אם מדובר על פיטורים או התפטרות.

אישור על תקופת עבודה – מה הוא כולל?

הטופס כולל את כל הפרטים החשובים של העובד והמעסיק. אלו הם:

  • זהות המעסיק – שם המעסיק, כתובת, ח.פ / ע.מ.
  • זהות העובד – שם מלא, מספר זהות.
  • תאריך התחלת עבודה.
  • תאריך סיום עבודה.

איך ומתי מקבלים את האישור?

האישור צריך להינתן באופן אוטומטי על ידי המעסיק.

החוק קובע כי המעסיק נדרש לתת את האישור בעת סיום העבודה באחד המועדים הבאים, המוקדם מבינהם:

  • תוך 14 ימים מיום העבודה האחרון של העובד.
  • תוך 7 ימים מיום דרישת העובד בכתב.

במידה והמעסיק לא נותן את האישור בכתב תוך התקופה האמורה לעיל, אז הוא צפוי לקנס בסך 14,400 ₪. בנוסף לכך, נושא המשרה בחברה (מנהל פעיל או מפקח האחראי על כוח אדם) אחראי גם לכך באופן ישיר, אלא אם הכריח אחרת וגם הוא צפוי לקנס בסכום חצי מסכום לעיל.

מה עוד חשוב לדעת?

  • במידה והמעסיק הפר את הוראת החוק, ניתן להגיש תלונה למינהל אכיפה והסדרה במשרד העבודה. העובד יכול להגיש גם תביעה לבית הדין לעבודה.
  • אין זה משנה אם מדובר על פיטורים או התפטרות ולרבות אם חלה הודעה מוקדמת לפני פיטורים או הודעה מוקדמת לפני התפטרות – חובת המעסיק לתת אישור לעובד על תקופת עבודתו נותרת על כנה.

הוראות חוק רלוונטיות

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil