חברות האשראי והבנקים גובים דמי כרטיס באשראי בסך עשרות ואף מאות שקלים בשנה מהצרכנים עבור שימוש בכרטיס האשראי. מדובר על עמלה יקרה מאוד וכדאי לפעול כדי לחסוך אותה או חלק ממנה לפחות.
מטרת הכתבה להסביר את הנושא.
מה זה דמי כרטיס אשראי?
דמי כרטיס אשראי או דמי שימוש חודשיים, היא עמלה חודשית שגובים הן חברות האשראי והן הבנקים עבור שימוש בכרטיס האשראי לצרכים שונים של הצרכן. זוהי עמלה יקרה מאוד שמגיעה לעשרות ומאות שקלים בשנה עבור כל כרטיס אשראי.
חברות האשראי גובות עמלת סליקה מבית העסק אם היא חברת הסליקה שלו וגם עמלה צולבת מחברת הסליקה עבור חיוב כרטיס האשראי של הצרכן. אבל 2 העמלות הללו אינן היחידות, החברה גם גובה את עמלת דמי כרטיס אשראי (דמי שימוש) ישירות מהצרכנים.
בגדול, דמי כרטיס אשראי היא עמלה מיותרת שצרכנים משלמים בכל חודש עבור כל כרטיס אשראי. בהתחשב שיש אנשים ומשפחות שיש להם יותר מכרטיס אשראי אחד – התשלום עשוי גם להגיע לאלפי שקלים בשנה.
יש כרטיסים בהם הצרכן פטור מהעמלה הזו לתקופה קצובה או לתמיד, כמו כן ניתן לחסוך את העמלה הזו בכמה דרכים כפי שמפורטים בהמשך.
אוכלוסיית יעד – למי זה מתאים?
כל אדם שיש לו כרטיס אשראי רגיל, כרטיס דביט (דיירקט) או כרטיס נטען, ומשלם את העמלה הזו לבנק או לחברת האשראי.
גובה דמי כרטיס אשראי
גובה דמי שימוש בכרטיס אשראי משתנה בהתאם להאם הוא כרטיס אשראי בנקאי או כרטיס אשראי חוץ בנקאי, וכן בהתאם לסוג הכרטיס או המועדון.
כדי לדעת האם הוא בנקאי או חוץ בנקאי, צריך לשים לב ללוגו של המנפיק שמופיע על הכרטיס:
- אם הלוגו של הבנק – הוא המנפיק של הכרטיס וזהו כרטיס בנקאי.
- אם הלוגו של חברת האשראי – המנפיקה של הכרטיס וזהו כרטיס חוץ בנקאי.
גובה העמלה נקבעת על ידי חברת האשראי (ישראכרט, מקס MAX (לאומי קארד), או כאל) וניתן לראות זאת בתעריפון באתר שלהם. כאמור, יש סוגי אשראי שניתנים במחיר זול יותר ויש מועדונים שמקנים הנחה זמנית או קבועה.
דמי שימוש חודשיים נעים החל מכ-5 ₪ בחודש לכרטיס ועד לכ-40 ₪ בחודש לכרטיס. בנוסף, יש כרטיסי פרימיום שהעלות יכולה להגיע גם למאות שקלים בחודש!
איך לחסוך את עמלת דמי כרטיס אשראי?
כדי לחסוך את העמלה היקרה הזו, ניתן לפעול באחת או יותר מהדרכים הבאות:
1. התמקחות מול חברה נוכחית
ניתן להתמקח על מחיר העמלה ולבקש את ביטולה על ידי פניה אל הגוף המנפיק של הכרטיס ככתוב מקודם, לבנק או לחברת האשראי, בהתאם ללוגו המוטבע על הכרטיס. מומלץ להתקשר למוקד שירות הלקוחות שלהם ולבקש זאת. שיחת טלפון יכולה לסייע ולחסוך כסף רב.
חברת האשראי מרוויחה כסף עבור ביצוע העסקה ולכן היא תעדיף לוותר על העמלה הזו, אך להשאיר אתכם לקוחות שלה.
במידה וחברת האשראי או הבנק אינם מעוניינים להקטין או לפטור מהעמלה – אפשר לומר לנציג השירות כי הכרטיס יבוטל. כרטיס חדש ניתן להוציא בחברת אשראי אחרת או בבנק אחר (אפשר לעבור בנק למשל).
2. ביטול כרטיס והוצאת חדש
בנוסף למקרה הראשון, ניתן פשוט לבטל את הכרטיס ולהזמין חדש, לרוב הזמנת כרטיס חדש מקנה הטבות למצטרפים חדשים כמו גם קבלת פטור או זיכוי חלקי בעמלה זו.
3. הצטרפות למועדוני צרכנות
מועדוני צרכנות שונים, בין אם הם של רשתות השיווק או גופים אחרים כמו מקום העבודה או הצבא – מקנים תנאים טובים בכרטיס האשראי. חלקם מקנים פטור מלא מעמלת דמי השימוש וחלקם פטור חלקי, והכל לתקופה מסויימת או לתמיד כל עוד המועדון קיים.
לצורך כך, צריך לפנות אל הגוף שמפעיל את המועדון בבקשת הצטרפות. לעיתים ניתן להצטרף ישירות דרך חברת האשראי.
4. איחוד כרטיסים
עוד פיתרון לחסוך: אם יש כמה כרטיסי אשראי – זה הזמן לשקול איחוד בינהם. אם נדרשת מסגרת אשראי גבוהה יותר, ניתן להגדיל את המסגרת של אחד הכרטיסים ובכך לייתר את הצורך בכרטיס שני.
איחוד זה חוסך את הצורך להיות במקביל עם כמה כרטיסים.