עושים קניות באינטרנט ודואגים שפרטי כרטיס האשראי שלכם נמצאים אצל החברה, איך לכם חשבון בנק וצריכים כרטיס אשראי? יש פיתרון שנקרא כרטיס נטען.
הכרטיס יכול להיות מתאים לאלו מכם שאין להם אפשרות לקבל כרטיס אשראי מחשבון הבנק שלהם או אפילו לילדים שלכם, כך שתוכלו לשלוט על ההוצאות שלהם. כמובן יש סוגים שונים של כרטיסים נטענים, יש עמלות ודברים נוספים שאתם צריכים להכיר.
אז אם אתם מעוניינים לרכוש כרטיס נטען, הכתבה הזו מיועדת עבורכם.
מה זה כרטיס נטען?
כרטיס נטען כשמו כן הוא כרטיס אשראי נטען, הוא לא מחובר לחשבון הבנק שלכם ולכן הוא הופך להיות מעין ארנק וירטואלי משל עצמו. באמצעות יתרת הכסף שנמצא בתוך הכרטיס הנטען ניתן לרכוש מוצרים ושירותים שונים גם בעולם המסחר המקוון וגם בעולם הקמעונאי בארץ.
לא רק, אלא שיש חברות שמציעות גם כרטיסי אשראי נטענים במט"ח, כלומר הם נטענים במטבעות דולר, אירו, לירה שטרלינג ומטבעות אחרים שמאפשרים לכם לבצע רכישות באינטרנט אצל חברות כמו אמזון, אליאקספרס, איביי וחברות גדולות נוספות. ניתן גם לקחת את כרטיסי האשראי הללו לחו"ל ולבצע רכישות בחנויות שונות (בצורה פיזית).
קיימים כרטיסים נטענים חד פעמיים שהם נועדו לטעינה אחת בלבד ולאחר מכן זורקים אותם, וקיימים גם כרטיסים נטענים רב שימושיים המאפשרים לכם להטעין בכל פעם את כרטיס האשראי ולהשתמש ביתרה הצבורה בהם.
בנוסף לכך, כרטיס נטען מאפשר לכם גם למשוך את הכסף בצורה פיזית באחד מהכספומטים השונים ובכך ניתן להתנהל ללא חשבון בנק.
יתרונות כרטיס נטען
יש כמה יתרונות בכך שאתם יכולים להחזיק כרטיס אשראי נטען.
- ללא חשבון בנק – כרטיס נטען לא מחובר לחשבון בנק, ניתן לרכוש אותו רק באמצעות תעודת זהות.
- ביטחון – גם במקרה של גניבת פרטים, הנזק המסקימלי הוא גובה היתרה הצבורה בכרטיס.
- רב פעמי – מרבית הכרטיסים הנטענים הם רב פעמיים, מה שמאפשר להטעין אותם שוב ושוב.
- משיכה – ניתן למשוך את הכסף באמצעות הכספומטים.
- ריבוי מטבעות – יש כרטיסים נטענים גם במטבעות חוץ אחרים כגון: דולר, אירו, לירה שטרלינג, שקלים חדשים ועוד.
- שימוש – כרטיס נטען הוא כרטיס אשראי רגיל ולכן ניתן להשתמש בו במרבית העסקים הן באמצעות רכישה פיזית או רכישה מקוונת.
- קופה קטנה – כרטיס נטען יכול להוות כקופה קטנה אצל עסקים, הדבר נרשם ומתועד והכסף לא הולך לאיבוד.
- שליטה על ההוצאות – מכיוון שאין מסגרת לכרטיס, במילים אחרות, היתרה הצבורה היא מסגרת בשיטת מזומן – הדבר עוזר לשלוט על ההוצאות בכך שלא תרכשו מוצר שהוא מעל ומעבר ליכולתכם.
כמובן, כרטיס נטען יכול להיות פיתרון מעולה למי שאין לו אפשרות לקבל כרטיס אשראי רגיל באמצעות הבנק או חברת האשראי. בכך, אותם אנשים יכולים להשתמש ולבצע פעולות שונות כמעט כמו כרטיס אשראי רגיל.
חסרונות כרטיס נטען
למרות כל היתרונות לעיל, כרטיס אשראי נטען כולל בתוכו גם חסרונות.
- עמלות – החיסרון המשמעותי ביותר הם העמלות / דמי ניהול. יש עמלות שונות לכרטיסי אשראי נטענים. עמלות אלו הם: עמלת הנפקה, עמלת טעינה, עמלת רכישה / טעינה חוזרת, עמלת משיכת מזומן, עמלת בירור יתרה, דמי ניהול חודשיים, עמלת פירעון ועוד.
- הגבלות – החיסרון השני הוא הגבלות שונות שיש לכרטיס נטען. כך למשל, יש סכומים מינימליים או מקסימליים לטעינה, יש סכומים מרביים למשיכה ביום אחד, סכום מקסימלי של יתרה בכרטיס, הגבלה של מספר טעינות ביום, הגבלה של העברות בנקאיות (העברת כסף מהבנק אל היתרה של כרטיס אשראי נטען) ועוד.
- אין תשלומים – לא ניתן לרכוש מוצרים או שירותים בשיטת התשלומים כמו כרטיס אשראי רגיל. למעשה, תוכלו לרכוש מוצר או שירות רק אם גובה העסקה נמוך או שווה ליתרה שיש בכרטיס.
- לא בכל מקום – למרות שמדובר על כרטיס אשראי לכל דבר ועניין, לא כל בית עסק יכול לאפשר לכם לרכוש דרכו. כך למשל, עסקים בתחום תחנות דלק, מלונאות, השכרת רכבים וכד', לא יאפשרו לכם להשתמש בכרטיס מסוג זה.
- תוקף – התוקף המרבי ביותר לכרטיס אשראי טעון הוא 5 שנים (כמו כרטיס אשראי רגיל). עם זאת, מדובר על תוקף מרבי, בחלק מהמקרים הוא נמוך יותר ועומד על 3 שנים או פחות.
איפה קונים כרטיס אשראי נטען?
יש כמה מקומות שבהם ניתן לרכוש כרטיס נטען. חלקם מתאימים לאוכלוסיות מסויימות וחלקם מתאימים עבור מרבית הלקוחות. כמובן, חשוב לדעת מהו סוג הכרטיס ומהם המטבעות שהוא יכול להכיל.
כרטיס נטען בנק הדואר (דואר ישראל)
בנק הדואר מאפשר רכישה של 3 סוגי כרטיסי אשראי שונים.
- כרטיס ויזה נטען ₪ (Visa) – כרטיס נטען לשימוש בעת רכישת שירותים/מוצרים בשקלים חדשים. הכרטיס הוא חד פעמי בלבד, ניתן להפקיד בו מינימום 250 ₪ ועד מקסימום 1,000 ₪.
- כרטיס ויזה נטען $ (Visa) – כרטיס נטען לשימוש ברכישת שירותים/מוצרים בדולרים או בשקלים חדשים. הכרטיס הוא רב שימושי כאשר סכום המינימום להפקדה הוא 50 $ וסכום המקסימום בכרטיס הוא 9,999 ₪ או 2,500 $.
- כרטיס מאסטרקארד נטען ₪ / € / £ (MasterCard) – כרטיס נטען לשימוש בעת רכישת שירותים במטבעות אירו, לירה שטרלינג או שקלים חדשים. הכרטיס רב שימושי כאשר סכום המינימום להפקדה הוא 100 ₪ או שווה ערך והסכום המקסימלי לכרטיס הוא 5,000 € או שווה ערך בכל המטבעות.
יש לציין כי בדואר ישראל קיימים מספר עמלות עבור הכרטיסים הללו. יש עמלת הנפקת כרטיס, עמלת טעינת כרטיס, עמלת משיכת כסף ועוד.
כרטיס נטען בנק ירושלים
בנק ירושלים נכנס ב-2017 לתחום כרטיסי אשראי נטענים. נכון להיום יש 2 כרטיסים פעילים עבור מעסיקים ועוד כרטיס עבור כולם שיושק בקרוב.
- כרטיס שכר (Wise Card) – כרטיס נטען אשראי למעסיקים שמשלמים שכר במזומן או בצ'קים.
- כרטיס אש"ל לעובדים (Global Card) – כרטיס נטען שעוזר למעסיקים לשלוט ולשלם את הוצאות העובדים בארץ ובחו"ל.
- כרטיס שמחליף מזומן (Pay Card) – כרטיס נטען חד פעמי להפקדה עד 1,000 ₪ (יושק בקרוב).
כרטיס נטען דיסקונט
בנק דיסקונט מציע כרטיס אשראי נטען מפתח 2GO לילדים. זהו כרטיס אשראי רב פעמי שסכום ההטענה החודשי המקסימלי הוא 450 ₪. יש עמלת הנפקה ועמלות טעינה. זהו כרטיס שהמהווה מעין מחליף לדמי כיס שההורים מקצים עבור הילדים שלהם. עם זאת, ההורים חייבים להיות ביחד עם הילד בעת הבקשה של הנפקת הכרטיס.
כרטיס נטען לאומי
בנק לאומי מציע כרטיס נטען בדומה לדיסקונט הנקרא כרטיס לאומי קארד CASH, שמתאים לילדים בגילאי 14-18 וניטן להטין אותו מכל מקום. סכום הטעינה המקסימלי החודשי הוא 2000 ₪ וביצוע עסקאות ומשיכות ביום לא יעלה על 400 ₪.
כרטיס נטען בנק הפועלים
בנק הפועלים מציע כרטיסי אשראי נטענים לעסקים קטנים ובינוניים וכן עבור ציבור המטפלים.
- כרטיס UP CARD נטען לעסקים קטנים – זה כרטיס נטען בינלאומי המשמש כקופה קטנה עבור עסקים קטנים. ניתן להטעין את הכרטיס מרחוק באמצעות הסניף או הערוצים הישירים. הכרטיס ניתן לטעינה עד 1000 ₪.
- כרטיס UP CARD נטען למטפלים – כרטיס נטען למטפלים כאשר סכום הכסף יורד ישירות מחשבון הבנק של המטופל. מינימום הפקדה הוא 100 ₪ ועד ל-1,000 ₪.
כרטיס נטען רמי לוי
רמי לוי הציע במסגרת המועדון שלו גם כרטיס אשראי נטען. כרטיס האשראי היה פטור מעמלות והיה ניתן להפקיד בו בין 1000 ₪ ל-10,000 ₪. החל מ-1.7.18 רמי לוי עם ישראכרט לא מנפיקים יותר את האשראי הזה.
איך לבחור נכון כרטיס נטען?
הדבר הראשון שעליכם לדעת הוא להבין לצורך מה אתם זקוקים לכרטיס האשראי ובהתאם לכך לרכוש את כרטיס האשראי המתאים ביותר. כך למשל, אם אתם מעוניינים לרכוש מוצרים באמצעות אמזון, איביי או אלי אקספרס, אתם תצטרכו לרכוש כרטיס אשראי במט"ח שהוא הדולר. אם מדובר על אתרי מסחר באירופה, אז תצטרכו לרכוש אשראי במטבעות אירו או לירה שטרלינג.
שנית, חשוב שתכירו את העמלות שאתם תשלמו. הכירו את כל העמלות שאתם עשויים לשלם ובחרו את כרטיס האשראי שמציע את העמלות הזולות ביותר לפי הדרישות שלכם. כמו כן, נסו לרכז את הפעולות השונות ביחד על מנת שתשלמו כמה שפחות.
הפקידו לכרטיס את סכום הכסף שתצטרכו בהתאם לסיכונים השונים. אם לדוגמה אתם צריכים רק 200$ ולא תעשו שימוש נוסף למשך כמה חודשים, אין צורך להפקיד סכומים נוספים גבוהים יותר. זכו גם כי יש עמלות המרה שונות בהתאם לערך המטבע.