חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

דמי הבראה לעובדי אולמות וגני אירועים – תנאי זכאות, גובה התשלום ועוד

עובדי אולמות וגני אירועים זכאים לתנאי שכר טובים יותר מאשר הציבור הרחב, כמו גם הזכאות יש להם זכאות שונה לקבלת דמי הבראה. למעשה קצובת הבראה שלהם מוגדלת ומוקדמת.

כתבה זו מסבירה את עניין הזכאות עבור עובדים אלו.

מהם דמי הבראה לעובדי אולמות וגני אירועים?

דמ הבראה הם סכומי כסף משמעותיים לכל עובד בישראל, עובד זכאי לקבל ולנצל אותם לצרכי חופשה מעבודה, הבראה, נופש ועוד. בעבר היה נהוג להציג קבלות ואסמכתאות על שהיה בבית הבראה כדי לקבל את התשלום, כיום הדבר מנותק מן המציאות והם מגיעים באופן אוטומטי. עובדים יכולים לנצל דמי הבראה למגוון של סיבות, לחיסכון, לכיסוי הוצאות, למימון נופש וחופשה ועוד.

בישראל, כל עובד זכאי לקבל דמי הבראה שהם תוצאה של מכפלת מספר ימי הבראה שעובד זכאי לקבל בהתאם לוותק שלו במקום העבודה בסכום ההבראה ליום. התשלום ניתן לעובדים, בעיקר במהלך תקופת הקיץ (יוני עד ספטמבר).

עובדים בתחומי עיסוק מסויימים שיש חשש שהמעסיק יכול לנצל את העובדים או הידע שלהם, או תחומים שמגיעים אליהם עובדים ממעמד סוציאלי נמוך, זכאים לתנאים טובים יותר מאשר הציבור הרחב. עובדי אולמות וגני אירועים (ולרבות מלצרים, טבחים וכד') נחשבים אוכלוסיית עובדים מוחלשת ולכן הם זכאים לתנאי שכר טובים יותר ובמיוחד גם דמי הבראה מוגדלים.

תנאי זכאות לקבלת דמי הבראה לעובדי אולמות וגני אירועים

לפי צו הרחבה בענף אולמות וגני אירועים כל עובד באולם שמחות ולרבות אולם לאירועים, גן אירועים וכל מקום בו מתקיימים אירועים, ולרבות מטבח שמשמש להכנת מזון עבור אירועי שמחות באולמות או בגני אירועים – זכאי לקבלת דמי הבראה הקבועים לפי צו זה. מעסיק שהוא בעלים של אולם כזה, מחויב לפעול לפי ההוראות.

הצו קובע כי עובד אולם או גן אירועים זכאי לקבל דמי הבראה החל מהיום הראשון בעבודה. יחד עם זאת, כדי להיות זכאי לכך, על העובד להשלים לפחות שנת עבודה אחת אצל המעסיק, בדומה לצו הכללי.

כמה ימי הבראה מגיע לעובדי אולמות וגני אירועים?

כזכור, דמי הבראה הם מכפלה של ימי הבראה בסכום לכל יום הבראה. הנה טבלת ימי הבראה שמגיעים לעובד באולם שמחות לפי הוותק שלו במקום העבודה:

שנות ותק של העובד במקום העבודהמספר ימי הבראה
עבור השנה הראשונה5
מהשנה השניה ועד השנה ה-57
מהשנה ה-6 ואילך10
מספר ימי הבראה – עובדי אולמות וגני אירועים

עובד אולם אירועים שעבד פחות מ-12 חודשים, יהיה זכאי לדמי הבראה חלקיים לפי החלק היחסי של השנה בה הוא עבד. כך לדוגמה, עובד שעבד שנה וחצי, השנה הראשונה יקבל 5 ימים ובשנה השניה יקבל 2.5 ימים (50%).

עובד שעובד משרה חלקית – זכאי לדמי הבראה לפי החלק היחסי של המשרה. נניח ועובד אולם / גן אירועים עובד 20% משרה, אזי הוא יהיה זכאי גם ל-20% מתוך מספר הימים.

סכום ליום הבראה

כדי לחשב את דמי הבראה, צריך לדעת גם את הצד השני במשוואה והוא סכום התשלום לכל יום הבראה. הנה הטבלה הרלוונטית:

שנהעובד אולם / גן אירועים
דמי הבראה 2023378 ₪
דמי הבראה 2022378 ₪
דמי הבראה 2021378 ₪
דמי הבראה 2020378 ₪
דמי הבראה 2019378 ₪
דמי הבראה 2018378 ₪
דמי הבראה 2017378 ₪
2016378 ש"ח
2015378 ש"ח
2014378 ש"ח
2013374 ש"ח
סכום / תעריף ימי הבראה – עובדי אולמות וגני אירועים

סכום דמי הבראה נעשה לפי חישוב דמי הבראה לכלל העובדים במשק במגזר הפרטי או העסקי.

חישוב דמי הבראה לעובד אולם אירועים

כדי לחשב כמה כסף דמי הבראה מגיע לעובד אולם או גן אירועים (ולרבות טבח, מלצר וכד'), ללא קשר האם הוא במגזר הפרטי או העסקי, צריך להכפיל את מספר הימים באותה שנת וותק בסכום דמי הבראה ליום.

למשל, אם למלצר בגן אירועים יש ותק של שנתיים במקום העבודה, אזי הוא יקבל 7 ימי הבראה במכפלת 378 ₪ ליום = 2,646 ₪. אכן מדובר על סכום כסף משמעותי שנכנס למשכורת של העובד.

מתי מקבלים דמי הבראה?

עובדי אולמות וגני אירועים זכאים לקבל דמי הבראה בחודש אוגוסט אחת לשנה או בפריסה חודשית, לפי שיקול דעת המעסיק. פריסה חודשית משמעה כי בכל חודש המעסיק משלם סכום יחסי של 1/12.

תשלום מסים

דמי הבראה הם הכנסת העובד ולכן הוא מחויב לשלם מס הכנסה (לפי מדרגות מס הכנסה), דמי ביטוח לאומי וכן דמי ביטוח בריאות (מס בריאות).

פנסיה ופיטורין

דמי הבראה הם לא רכיב לעניין הפרשות לפנסיה חובה או לפיצויי פיטורין.

הפרת זכויות מצד המעסיק

עובד שלא קיבל את הזכויות המגיעות לו על פי הצו, יכול להגיש תלונה למינהל אכיפה והסדרה במשרד העבודה ומקבלים להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

מידע נוסף

  • עובד לא יכול לוותר על דמי הבראה. עובד שנאלץ לוותר או הסכים לוותר – אין לו תוקף משפטי.
  • עובדת בחופשת לידה זכאית לקבל דמי הבראה באותו חודש שבו משלמים לכלל העובדים (או בכל חודש, אם היא עבדה בשכר שעתי או יומי).
  • חופשה ללא תשלום לא נחשבת במניין תקופה לעניין החישוב.
  • חופשה שנתית או חופשת מחלה – נחשבים במניין חישוב ימי הבראה.
  • עובד שלא קיבל דמי הבראה, זכאי לקבלם עד 7 שנים אחורה.

חקיקה ופסיקה

  • צו הרחבה בענף אולמות וגני אירועים בישראל התשס"ח-2008

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil