חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

ל"ג בעומר 2020 – זכויות עובדים, עבודה, שכר, חופשה ועוד

ל"ג בעומר זהו יום חג שמח בישראל והוא היום ה-33 לספירת העומר, שבו מציינים בין הדלקת מדורות, לימודים, משחקים ועלייה לקברי צדיקים. הדלקת המדורות הוא מנהג שעושים בעיקר בערב החג.

מטרת הכתבה לספק מידע אודות יום זה וזכויות העובדים.

מתי ל"ג בעומר 2020?

ל"ג בעומר השנה חל בתאריך י"ח באייר תש"פ – יום שלישי בתאריך 12.05.2020. מנהג הדלקת מדורות חל בערב החג יום לפני.

ל"ג בעומר הוא יום בו התלמידים בבתי ספר לא לומדים וההורים צריכים לדאוג לסידור עבורם.

האם ל"ג בעומר הוא יום חג לעניין דמי חגים?

לא. צו הרחבה הסכם מסגרת 2000 קובע 9 ימי חג בהם עובדים זכאים לקבל תשלום דמי חגים. לפיכך, ל"ג בעומר הוא אינו יום חג ואין תשלום מיוחד בגינו.

עבודה בערב ל"ג בעומר

ערב חג ל"ג בעומר הוא יום עבודה רגיל, הוא לא יום מנוחה ואינו יום מקוצר.

עבודה במהלך חג ל"ג בעומר

חג ל"ג בעומר נחשב יום עבודה רגיל לכל דבר ועניין. ל"ג בעומר אינו יום מנוחה והוא אינו יום קצר ואין תשלום מיוחד בגין עבודה ביום זה. כלומר, עובד לא יכול להיעדר ממקום העבודה ביום זה או בחלק ממנו.

חופשה בערב ל"ג בעומר – ביוזמת עובד

עובד לא רשאי להיעדר ממקום העבודה בערב חג ל"ג בעומר, שכן כמו שנכתב מקודם – זהו יום עבודה רגיל. יחד עם זאת, העובד רשאי לפנות אל המעסיק בבקשה לצאת לחופשה במהלך ערב החג, המעסיק רשאי לסרב לבקשה זו ובלבד שמדובר על סיבות הגיוניות.

אם העובד יצא לחופשה במהלך ערב החג, המעסיק ינכה לו יום חופשה ממכסת צבירת חופשה שנתית של העובד וישלם עבור יום זה לפי גובה דמי חופשה.

חופשה במהלך חג ל"ג בעומר – ביוזמת עובד

למרות שחג ל"ג בעומר אינו יום חג לעניין תשלום דמי חגים, הוא נחשב יום בחירה של חופשה. המשמעות היא שהעובד יכול לבחור לבחור יום זה כיום בחירה במטרה לצאת לחופשה על חשבון יתרת החופשה השנתית של העובד, וזאת מבלי שלמעסיק תהיה היכולת לסרב לבקשה זו של העובד. כדי שהעובד יוכל לנצל זכות זו, עליו להודיע למעסיק בכתב ולפחות 30 יום מראש על בחירתו של יום זה כיום חופשה.

במידה והעובד לא בחר בו כך או לא הספיק, הוא עדיין יוכל לבקש מהמעסיק לצאת לחופשה ביום זה, אך המעסיק יהיה רשאי לסרב לבקשה זו מטעמים סבירים והגיוניים.

עובד שיצא לחופשה במהלך חג ל"ג בעומר, זכאי לנצל יום זה על חשבון מכסת ימי החופשה השנתית שעומדים לזכותו. המעסיק ינכה לעובד יום זה מהמכסה וישלם תשלום של דמי חופשה לפי השכר הרגיל של העובד.

עובד שאין לו יתרת ימי חופשה שנתית, רשאי לבקש מהמעסיק לצאת לחופשה על חשבון ימי צבירה עתידית.

חופשה כפוייה במהלך ל"ג בעומר – ביוזמת מעסיק

החוק קובע כי המעסיק הוא זה שקובע אם וכאשר העובדים יצאו לחופשה, ואף מחייב אותו לעשות כן מדי שנה. לפיכך, המעסיק רשאי לקבוע כי במהלך חג ל"ג בעומר, מקום העבודה לא יהיה פעיל ולכן כל העובדים יצאו לחופשה מרוכזת על חשבון צבירת החופשה השנתית שלהם.

במידה וימי החופשה השנתית / המרוכזת עולים על 7 ימים, המעסיק נדרש להודיע על כך לעובדים לפחות 14 ימים מראש.

כמובן שהמעסיק נדרש לבדוק שלעובדים יש מספיק ימי חופשה לפני שיוציא את העובדים לחופשה מרוכזת. הסיבה לכך שהמעסיק לא יוכל להוציא את העובד על חשבון ימי חופשה שייצברו בעתיד. במידה והמעסיק מצא שיש עובד שאין לו מספיק ימי חופשה שנתית לצורך כך, הוא יוכל לפעול כך:

  • לא להוציא את העובד לחופשה כלל.
  • להוציא את העובד ולשלם לו ללא ניכוי ימי חופשה שייצברו בעתיד.
  • להוציא את העובד לחופשה ללא תשלום, אם העובד הסכים לכך.

ל"ג בעומר – תאריכי עבר

  • ל"ג בעומר 2019 – חל בתאריך י"ח באייר תשע"ט – יום חמישי בתאריך 23.05.2019.

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים.
אפשר לתרום עכשיו עם PayPal


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil