תאונת דרכים היא לא דבר נעים כלל, אולם יש כמה דברים שאדם שמעורב צריך לעשות ובין היתר דיווח למשטרת ישראל על תאונת דרכים. החל מחודש ספטמבר 2019 בתאונות קלות ניתן להגיש גם באופן מקוון.
כל מה שחשוב לדעת בעניין הגשת התלונה למשטרה.
דיווח למשטרת ישראל על תאונת דרכים
לאחר תאונת דרכים חלילה, חשוב לוודא אם יש נפגעים שהם נוסעים ברכב או הולכי רגל, אם כן צריך לתת סיוע ככל שניתן ולהזעיק סיוע של מגן דוד אדום. כאשר אין נפגעים, אין אפשר לסדר הכל בין המעורבים בתאונה.
בנוסף, אין חובה להודיע למשטרה באין נפגעים. עם זאת, במקרה שיש נפגעים, חובה להזעיק את המשטרה ולעיתים אסור אפילו להזיז את הרכבים – גם אם הם חוסמים את הכביש.
אדם שמעוניין להודיע על תאונה למשטרה, כן יכול לעשות זאת. יש לכך כמה סיבות, למשל אם חלילה יתגלה כי צריך לעשות טיפול רפואי מסויים ויש להוכיח כי היא נגרמה כתוצאה מתאונה.
החל מחודש ספטמבר 2019, המשטרה מאפשרת להגיש דיווח גם באמצעות אתר האינטרנט.
מי יכול להגיש דיווח למשטרה?
כל אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים, יכול להגיש דיווח למשטרה. לעיתים הוא גם חייב לעשות כן ולרבות זימון על ידי המשטרה.
בדיווח מקוון, נהגים חדשים יכולים להגיש רק אם מדובר על תאונה ללא נפגעים והם מעל גיל 18.
איך להגיש דיווח למשטרה על תאונת דרכים?
יש 2 דרכים עיקריות בהם ניתן להגיש דיווח למשטרה על תאונת דרכים:
1. פניה לאגף התנועה של המשטרה
ניתן לגשת באופן פיזי אל יחידת התנועה של משטרת ישראל הפרוסות ברחבי הארץ ושהיא אחראית על אותו אזור בו קרתה התאונה. הנה קישור לכל הפרטים ליצירת קשר וסניפים של תחנות משטרה.
כדי להגיש באופן זה, צריך:
- למלא טופס הודעה על תאונת דרכים עם כל הפרטים בתחנת המשטרה.
- מסמכים נוספים: תעודת זהות, רישיון נהיגה, רישיון רכב, תעודת ביטוח חובה, תעודה רפואית של התאונה כמו מכתב שחרור ממוסד רפואי.
2. הגשת תלונה טופס תלונה באופן מקוון
החל מחודש ספטמבר 2019 ניתן להגיש תלונה על מעורבות בתאונת דרכים קלה או נזק בלבד (ללא נפגעים). לצורך כך יש להיכנס לקישור זה ואז:
- למלא את הטופס המקוון.
- להוסיף מסמכים נוספים: תעודת זהות, רישיון נהיגה, רישיון רכב, תעודת ביטוח חובה, תעודה רפואית של התאונה כמו מכתב שחרור ממוסד רפואי. את הקבצים ניתן להעלות לתוך התלונה באופן המקוון, אפשר לשלוח צילום על ידי טלפון למשל.
התלונה באופן מקוון באינטרנט ניתנת בתנאי שהתאונה היא בחומרת פגיעה קבלה בלבד וגם במקרים הבאים בלבד:
- התנגשות חזית באחור.
- התנגשות עם רכב חונה.
- התנגשות עם עצם דומם.
- פגיעה בנוסע ברכב.
חשוב לציין: כך או כך, יש למלא את כל הפרטים הידועים של המעורבים ושל כלי הרכב בתאונה ולרבות פרטי ביטוח חובה, שמות מעורבים, עדים לתאונה ומספרי טלפונים.
ייעוץ עם עורך דין
לפני שמגישים תלונה למשטרה בעניין תאונת דרכים, אפשר להיווץ עם עורך דין שעוסק בתחום התעבורה או נזקי גוף, ביטוח או כל תחום עיסוק אחר שעשוי להיות רלוונטי עבור מגיש התלונה.
מיותר לציין כי התלונה היא חינמית, אך היא מחייבת הזדהות ממשלתית.