יועץ מס – מה תפקידו והאם כדאי לבחור שירותי ייעוץ מס דרכו?

אחד התחומים שנוגעים לכל אחד מאיתנו הוא תחום המיסוי, בין אם אתם שכירים, עצמאים, בעלי חברות או בעלי ארגונים אחרים – אתם נדרשים לשלם מס. לעיתים, המס שאנחנו צריכים לשלם גבוה מידי ואנחנו מעוניינים לקבל החזר או לבצע תכנון מס מלכתחילה, לצורך כך אנחנו נעזרים בגורם שנקרא יועץ מס.

יועץ מס לא רק עוזר לכם בהשבת כספים או תכנון מס, אלא שהוא גם מייצג אתכם ברשויות המס השונות שהם בעיקר רשות המסים והמוסד לביטוח לאומי.

בכתבה, אנחנו נשתדל לענות על רוב השאלות והמידע שאתם זקוקים לו על מנת לבצע החלטות נכונות.

מה זה ייעוץ מס?

כל אחד מאיתנו משלם בצורה כזו או אחרת מס, כדוגמת מס הכנסה, מס הבלו, מע"מ, מס רכישה, מס שבח, מס חברות ועוד. נוסיף, שנושא המיסוי קשור לכולם, כך למשל, גם שכירים משלמים מס, גם חברות משלמות מס, עצמאים משלמים מס וארגונים אחרים.

מפני שכולם מעורבים ומשלמים מס, לעיתים ניתן לגלות כי שילמנו יותר מידי מס, או לחילופין שילמנו פחות מס. לעיתים אנחנו נדרשים למלא דוח הצהרת הון או מסמכים אחרים. לזאת נוסיף כי מי שלא מגיש דוחות בזמן או ששילם פחות מס ממה שהוא היה צריך לשלם, נדרש לשלם לרשות המסים ובתוספת עמלות, ריביות וקנסות שונים.

ייעוץ מס כולל:

  • ייעוץ ומתן חוות דעת על אודות מיסוי של אדם או חברה.
  • ייצוג העוסקים והנישומים ברשות המסים ובביטוח הלאומי.
  • סיוע במילוי דוחות כגון דוח הכנסות, מאזן ורווח והפסד, הצהרת הון ועוד.
  • ביצוע תכנוני מס שונים שמטרתם ייעול העבודה והקטנת המס.
  • בדיקה של החזרי מס, תיאום מס ופעולות נוספות.

מיהו יועץ מס?

חוק הסדרת העיסוק בייצוג על ידי יועצי מס קובע כי לא יעסוק אדם בייצוג נישומים או חייבים במס בפני רשות המסים אלא אם הוא יועץ מס מייצג הרשות בפנקס יועצי המס המייצגים. החוק מוסיף כי אדם לא רשאי להתחזות כיועץ מס מייצג ולא ישתמש בכל תואר או כינוי שעשוי ליצור רושם שהוא רשאי לייצג נישומים בפני רשות המסים אלא אם הוא בעל רישיון ככזה.

לא כל אחד יכול להיות יועץ מס בישראל והוא צריך לעבור הסמכות (בחינות מקצועיות) של מועצת יועצי המס. בנוסף לכך, אותו אדם צריך לעבור התמחות במשך 12 חודשים אצל גורמים וותיקים יותר.

מכיוון שיועץ מס הוא מומחה עם רישיון, הוא מכיר את החוקים ודיני המס השונים, הוא יכול לעזור לכם לנצל את מלוא הזכויות שלכם בחוק. החל מתכנוני המס השונים, קבלת החזרי מס וייצוג שלכם ברשויות.

יועץ מס או רואה חשבון?

לעיתים אנחנו שומעים כי עדיף להשתמש בשירותי רואה חשבון כי יש לו רישיון ולא כדאי להתעסק עם יועץ מס – אז זה לא נכון. יועץ מס הוא גורם עם רישיון כחוק ולא כל אחד יכול להיות יועץ מס, הוא צריך לעבור הכשרות וכן התמחות לפני שיקבל את הרישיון.

ובכן, יועץ מס מתאים לשכירים, עצמאים (עוסק מורשה או עוסק פטור), עסקים וחברות שבמהלך העבודה הוא מייצג את הלקוחות שלו ויודע גם לערוך דוחות אישיים או דוחות כספיים והצהרות הון. יועץ מס יכול לייצג חברות בע"מ קטנות בלבד על מחזור של 500 אלף שקל והוא לא רשאי לחתום על דוחות כספיים של חברות בע"מ. בנוסף, יועץ מס לא חייב להיות בעל השכלה אקדמית.

עם זאת, רואה חשבון יכול לייצג ללא הגבלה גם חברות וגם עצמאים ושכירים. הוא יכול לייצג ולטפל בתיקים של נישומים ברשויות המס השונות ללא הגבלה. רואה חשבון יכול לערוך ולחתום על דוחות כספיים של חברות ושל עצמאים, מתן יעוץ בנושא מיסוי ועוד. אגב, רואה חשבון חייב להיות בעל השכלה אקדמית, וזאת בנוסף להמסכות שונות של מועצת רואי החשבון בישראל.

מבחינת המחירים, בדרך כלל עלויות של ייעוץ וטיפול על ידי יועץ מס, זולה יותר מאשר עלויות ייעוץ וטיפול באמצעות רואה חשבון. עם זאת, אם מדובר על רואה חשבון טרי או יועץ מס ותיק – ייתכן והשירות על ידי יועץ מס במקרה זה יהיה יקר יותר.

יועץ מס או מנהל חשבונות?

מנהל חשבונות הוא אחד שמטפל בתפקידים שונים ועושה סדר בניירת הפיננסית של עסקים. לדוגמה רישום הכנסות והוצאות, התאמה מול בנקים, התאמת ספקים, התאמת לקוחות, ביצוע דוחות כספיים שונים ועוד.

לעומת יועץ המס, מנהל חשבונות לא רשאי לייצג אתכם מול רשויות המס, הוא יכול לבצע רק טיפול בניירת החשבונאית של העסק. על מנת להיות מנהל חשבונות לא נדרשת השכלה כלשהי ואין רגולציה עליהם.

בדרך כלל מנהלי חשבונות וחשבי שכר עובדים שכירים אצל יועצי מס, רואי חשבון או שכירים ישירים פנימיים של חברה כלשהי.

יועץ מס או לבד?

מפני שכל אחד מאיתנו הוא נישום או עוסק ברשויות המס, אנחנו יכולים לטפל בתיק של עצמנו בצורה ישירה. רשויות המס לא מחייבות שימוש בבעל מקצוע לצורך ביצוע פעולות ברשויות.

כך למשל, אם תרצו לבצע החזר מס, תכנון מס, תיאום מס, הגשת דוחות חודשיים ופעולות נוספות – אתם יכולים לעשות זאת לבד וכמובן בחינם (למעט הזמן שהושקע, בזבוז יום עבודה, נסיעות וכד'). כל עוד אתם בעלי מספיק ידע לביצוע פעולה נכונה שלא תפגע בכם בחזרה בסופו של דבר.

יועץ מס הוא מומחה ומכיוון שהוא מכיר את החוקים, קצת (אם לא יותר) טוב מאיתנו, הוא יידע גם לייעץ לנו בצורה נכונה מה עלינו לעשות. בנוסף, מכיוון שהוא מייצג כמה לקוחות במקביל, הוא מכיר את ההתנהלות של רשויות המס ויודע גם לחסוך לכם כאב ראש מיותר, המתנה ממושכת בתור תוך כדי בזבוז זמן יקר ואפילו הוא יכול לחסוך לכם כסף שלא חשבתם עליו.

איך לבחור יועץ מס?

תחום ייעוץ המס בישראל מוסדר על פי חוק. קיימת מועצת יועצי המס שבה נציגים מכמה רשויות מס וקיימת לשכת יועצי המס בישראל (2 גופים שונים). לפיכך, הסיכוי שיהיה אחד שהוא מאכער נמוך מאוד, מדובר על הפרה של חוק ויש לכך השלכות.

בנוסף, יש פיקוח על יועצי מס וניתן להתלונן עליהם עד למקרה שהרישיון שלהם יותלה או יילקח לתקופה מסויימת או לתמיד.

על מנת לוודא כי יועץ המס הוא מומחה, וודאו כמה שנות ניסיון יש לו, האם הוא ייצג תיקים שהם דומים לתיק שלכם, כמה פעמים הם עשו את העבודה שאתם מבקשים ממנו לעשות עבורכם.

חובה לבדוק כי יועץ המס הוא רשום בפנקס יועצי המס ואפשר לראות זאת באתר מועצת יועצי מס. הבדיקה תבטיח לכם כי הוא אכן בעל רישיון לעסוק בייעוץ מס על פי חוק.

כדאי לבחור יועץ מס שהוא עבד ברשות המסים או בביטוח הלאומי, כך שהוא התנהל מול לקוחות ונישומים ביום יום בתיקים שונים הנוגעים לכם.

בנוסף, שאלו את יועץ המס לגבי ההשכלה שלו. איפה הוא למד והאם יש לו תואר, תעודת בגרות או רק 12 שנות לימוד. ככלל, העדיפו אחד שהוא עם תואר פיננסי בכלכלה.

לבסוף, כדאי לבדוק שהוא חבר בלשכת יועצי המס. זה לא חובה, החובה היא להיות רשום במועצת יועצי המס, אולם בעל מקצוע ובפרט יועץ מס שמכבד את עצמו, יהיה חלק מהתאגדות כלשהי בתחום ההתמחות שלו.

אגב, באינטרנט מופיעים רשימות כאלה ואחרות שם מציגים לכם מצגים של יועץ מס מוסמך, יועץ מס מומלץ וכו'. היזהרו כאשר אתם רואים הודעות ומצגות שונות ובדקו בעצמכם.

יועץ מס – מחיר

יועץ מס יודע לספק כמה פתרונות מלבד פשוט לייעץ ולכן המחירים משתנים בהתאם לשירות שביקשתם.

  • יועץ מס ייקח עד 1000 שקלים להצהרת הון פשוטה ועד 2500 שקל להצהרת הון מורכבת.
  • שעת ייעוץ עשויה להיות בין 200 ל-500 שקל בהתאם לניסיון.
  • המחיר להנהלת חשבונות חד צידית עשויה להיות בין 300 ל-600 שקלים בחודש ועבור דו צידית, בין 600 ל-1200 שקל בחודש.
  • דוח אישי עשוי להעלות לכם בין 1000 שקלים לבין 2500 שקלים.
  • מחיר דוח שנתי הוא כ-1500 עד 3500 שקלים.
  • מחיר תיאום מס הוא כ-300 שקלים.
  • החזר מס הוא במחיר של 10% עד 15% עם או בלי עלות ראשונית של כ-300 שקלים.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil