חשבון הפוך של בנק אגוד: ריבית על הפלוס, ללא ריבית מינוס – האם כדאי?

התחרות בבנקים בישראל היא כמעט שאינה קיימת, למעט בנק קטן שמנסה להתחרות באיזשהו אופן, הכירו חשבון הפוך של בנק אגוד. מדובר על תכנית ייחודית המציעה ריבית על הפלוס וללא ריבית על המינוס.

מה זה אומר והאם כדאי? בדקנו גם את הנקודות הקטנות עבורכם.

חשבון הפוך של בנק אגוד – מה זה?

ברוב המקרים כאשר יש לכם יתרת זכות (פלוס) בחשבון, אתם לא מקבלים ריבית, וברגע שיש לכם יתרת חובה (מינוס), אתם משלמים ריבית, כמו כן משלמים עמלות חשבון – מדובר על חשבון בנק רגיל בישראל. האם זה נכון או לא? זה לא העניין כרגע.

בנק איגוד מציע משהו שונה וקרא לו בשם מאוד נחמד – "חשבון הפוך". אז אם הבנתם לפי הפסקה הקודמת מה זה "חשבון רגיל", חשבון הפוך של בנק אגוד מציע בדיוק ההיפך: מקבלים ריבית על הפלוס, לא משלמים ריבית על המינוס ובלי עמלות חשבון.

בוודאי אתם שואלים, מה הקאץ' פה? או בשפה עברית נכונה "מה המלכוד פה?", אכן אתם צודקים, יש כמה נקודות שאתם צריכים לשים לב שעליהם נדבר בהמשך.

חשבון הפוך של בנק אגוד – הטבות

אז מה מציע התכנית חשבון הפוך של הבנק? הנה כל מה שמציע החשבון:

  • 3% ריבית שנתית על יתרת הזכות בחשבון – עד גובה המשכורת, למשך 3 שנים, לכל היותר עד משכורת של 30,000 ₪.
  • 0% ריבית שנתית על יתרת החובה בחשבון – עד גובה המשכורת, למשך 3 שנים, לכל היותר עד משכורת 30,000 ₪
  • חשבון ללא עמלות עו"ש (עובר ושב) – פטור מלא מעמלות בערוץ ישיר (עד 50 בחודש) או עם פקיד (עד 10 בחודש) באמצעות מנגנון חיוב זיכוי, למשך עד 6 שנים.

חשבון הפוך בנק אגוד – תנאי זכאות

אז אחרי שהצגנו לכם מהם ההטבות בחשבון, חשוב לדעת שלא כל אחד יכול להצטרף למסלול חשבון זה ולהנות מהתנאים שלו. הנה הם תנאי ההצטרפות והזכאות:

  1. לקוחות חדשים או לקוחות קיימים של הבנק.
  2. מעבירי משכורת / שכר חודשי של אחד מהבאים:
    • מעל 7,000 ₪ נטו – עבור יחיד. *
    • מעל 9,000 ₪ נטו – עבור זוג.
  3. הטבות מותנות לפי אחד הבאים:
    • ביצוע של 8 פעולות לפחות בחשבון הבנק בכל חודש.
    • חיוב חודשי של 2,000 ₪ בכרטיס אשראי של הבנק (סכום צמוד מדד מיום ההצטרפות).
  4. החל מהשנה ה-4, הלקוח יצטרף למסלול "חשבון הפוך מתמיד" – עם תנאים פחות טובים.

*יחידים עם משכורת של 5,000 ₪ יכולים לפנות לסניף לבדיקת תנאים נוספים.

חשבון הפוך – האם זה כדאי?

על מנת להיות זכאים לתנאי החשבון הללו, עליכם לבצע 8 פעולות בחודש או לרכוש בכרטיס אשראי סכום חודשי של כ-2,000 שקלים חדשים לפי סכום צמוד מדד.

לכאורה, נראה כי תנאי החשבון נראים לא רע ויש גם מגבלות, אך חשוב לוודא כמה דברים לפני שמצטרפים. כאשר מציעים ריבית של 3% שנתית, לא מדובר על כל הסכום שיש לכם בחשבון, אלא רק עד גובה המשכורת ולכן אם המשכורת שלכם היא בסביבות ה-10,000 ₪ ויש לכם 50 אלף ₪ בעו"ש, המקסימום שתקבלו הוא 300 ₪ בשנה – או כ-25 ₪ בחודש. כמובן, על הריבית שאתם מקבלים, אתם צריכים לשלם מס רווחי הון.

בעניין פטור מלא על עמלות עובר ושב, שימו לב שאתם מקבלים פטור רק על עמלות עובר ושב של החשבון ולא עמלות אחרות של שוק ההון וכן הפטור לא חל על משיכת כספים בכספומט שלא של בנק אגוד. ההטבה היא ל-6 שנים והבנק יכול להודיע חצי שנה מראש על שינוי מדיניות או 14 יום מראש אם יש שינויים מכוח הדין והחוק.

בנוגע לריבית על המינוס, אם אתם משווים את המסלול לעומת בנקים אחרים, הפטור מריבית חלה רק על החלק שעד גובה המשכורת נניח ויש מינוס של 10,000 ₪ והמשכורת היא 8,000 ₪, אזי לא תוכלו לקבל פטור על ה-2,000 ₪ הפרש. כמו כן, יש לשים לב כי ייתכן ויחולו עמלת הקצאת אשראי או עמלה אחרת.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil