אדם אשר ייבא מוצרים במסגרת יבוא אישי, ונדרש לשלם מסים בסכומים לא נכונים, רשאי להגיש ערעור על גובה מסי יבוא אישי ולהקטין את המס בטרם התשלום. ההליך מאפשר לזכאי להגיש בקשה עוד לפני התשלום.
מטרת הכתבה לספק הסבר בנושא.
מהו ערעור על גובה מסי יבוא אישי?
ערעור על גובה מסי יבוא אישי הוא הליך שבו אדם זכאי לבחון מחדש בתקווה להקטין גובה מסי יבוא אישי שנקבעו לגביו לאחר רכישת מוצרים או סחורות במסגרת יבוא אישי. הערעור יכול להתבצע כתוצאה מחישוב לא נכון של המסים.
מסי יבוא אישי מחושבים לפי מחיר המוצר וכן מחירי עלויות נוספות כמו משלוח וביטוח. בנוסף, החישוב נעשה לפי כמות המוצרים או סכום העסקה, כדי לדעת האם היבוא נחשב אישי או מסחרי. ישנם מחירים בהם ניתן פטור מלא ממסים, ישנם מחירים בהם הפטור ניתן על חלק מהמסים ויש מחירים בהם אין פטור כלל ממסים. בנוסף, יש מוצרים שחלים עליהם מסים ללא קשר למחירם.
לפיכך, כאשר לאדם נעשה חישוב לא נכון של גובה המסים, הוא יכול לבקש ערעור ובחינה מחדש עוד בטרם התשלום. דוגמאות לכך הן: כאשר יש הטבות במס, חישוב לא נכון, החזרת מוצרים או חלקם לספק ועוד.
אוכלוסיית יעד – מי זכאי?
כל אדם בישראל אשר ייבא מוצרים במסגרת יבוא אישי, ועומד במקרים בהם הוא שילם מס מעבר לסכום הדרוש.
מימוש הזכאות
על מנת לערער על גובה המסים, יש למלא טופס ערעור ולצרף מסמכים נלווים. לצורך כך יש לפעול כך:
1. מילוי טופס ערעור על גובה המס
יש למלא טופס ערעור על גובה מסי יבוא אישי בקישור זה. בטופס יש למלא את כל הסעיפים הרלוונטיים לגבי האדם המייבא והמוצרים המיובאים.
אדם אשר ייבא מוצרים דרך חברת בלדרות, רשאי לבגיש ערעור רק לאחר תשלום המס. לצורך כך, יש לפנות אל יחידת תביעות, פקדונות וגרעונות, בבית מכס נמל תעופה בן גוריון, בטלפון: 074-7611789/790 או בדואר אלקטרוני: tpntbg@taxes.gov.il.
מי שאינו בעל תעודת זהות ישראלית וייבא מוצרים דרך הדואר, יכול להגיש בקשה במייל זה: dhe@taxes.gov.il.
2. צירוף מסמכים נלווים
יש לצרף את כל המסמכי ם הנלווים והמאמתים בנוגע לחישוב גובה המס או ההטבות. לרבות:
- קבלה על תשלום מסים (אם שילם את המסים דרך חברת בלדרות).
מידע נוסף
- ניתן נוכח בעת בדיקת החבילה בתהליך הבירור.
- אם המס כבר שולם, ניתן להגיש בקשה לקבלת החזר מסי יבוא אישי.
- לאחר הגשת הבקשה, נשלחת הודעה למבקש באמצעות הדואר האלקטרוני. תשובה סופית נשלחת בתוך 30 ימים ממועד קבלת כל המסמכים הנדרשים.
חקיקה ופסיקה
- צו ייבוא אישי, התשע"ט-2019