חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

הגשת בקשה לרישום משכנתה באופן מקוון ללא הגעה אל טאבו

כבר לא צריך להגיע למשרדי טאבו כדי לרשום דירה – בעסקת מקרקעין בה נמכרת דירה, ניתן להעביר זכויות באופן מקוון, לרבות במקרים שיש משכנתה. עד כה היה ניתן לבצע מגוון של פעולות, והחל מחודש מרץ 2019 ניתן גם לבצע רישום משכנתא / משכון, לאחר הגשת הבקשה ניתן לקבל שטר משכנתה ואישור ביצוע פעולה.

כתבה זו תסביר לכם איך הדבר מתבצע וכל מה שחשוב לדעת.

רישום משכנתה על נכס מקרקעין

כאשר רוכש מעוניין לרכוש דירה או נכס אחר במקרקעין, הוא עשוי לעשות זאת באמצעות כמה דרכים ובינהם נטילת הלוואה לדיור (משכנתא). התאגיד הפיננסי שסיפק את המשכנתא, המלווה, מעוניין להבטיח כי הלווה ישלם את כל סכום הלוואה – ולצורך כך הוא דורש מספר בטוחות מהלווה.

מבין הבטוחות / ביטחונות, שידרוש המלווה הוא הוספת ערבים, דרישה לרכישת ביטוח משכנתא (חיים ומבנה) וכן החשוב ביותר: ביצוע שיעבוד משכנתא או בשמו האחר – רישום משכנתה / משכון.

בעת ביצוע עסקת מקרקעין בה זכויות המקרקעין מועברות מהמוכר אל הרוכש. זכויות אלו נרשמות ומבוצעות באמצעות הטאבו (לשכת רישום והסדר מקרקעין) שבמשרד המשפטים.

ככתוב מקודם, כאשר הרוכש מממן את הרכישה באמצעות משכנתא, המוסד הפיננסי ירצה לבצע משכון לטובתו להבטחת כספי ההלוואה. המשכון מבוצע גם כן באמצעות הטאבו ונרשם כשעבוד של הנכס. כמו כן, המשכון נרשם גם באמצעות רשם המשכונות.

שעבודי משכנתה, זכויות רישום, הערות אזהרה ועוד מידע חשוב ניתן למצוא בעת הוצאת נכס טאבו של אותו נכס מקרקעין.

רישום משכון באופן מקוון

עד חודש מרץ 2019, ניתן היה לבצע רישום והעברת זכויות בדירה (עסקת מכר דיגיטלית) באופן מקוון ובין היתר פעולות נוספות כגון רישום הערת אזהרה ועוד. אולם, לא היה ניתן לבצע רישום משכתנה (להגיש בקשת שטר משכתא) באופן מקוון והיה הצורך לגשת למשרדי לשכת רישום והסדר מקרקעין (טאבו) כדי להגיש את שטר המשכתה לצורך השלמת עסקת המכר והעברת הבעלות על הנכס.

החל מסוף חודש מרץ 2019, הושלם חלק הפאזל האחרון ומעתה ניתן גם להגיש את שטר המשכנתה באינטרנט. כלומר, ניתן להכיר בשטר כשטר מקורי גם אם יש בו חתימה מקורית אחת או יותר.

באמצעות שיטה זו, הבנק או המבטח יחתום על שטר המשכנתה באופן ידני ויימסר ללקוח באופן פיזי. עורך הדין בעסקה, יחתים את הממשכנים, יסרוק את שטר המשכתא, יאמת את חתימת הממשכנים באמצעות חתימה דיגיטלית ולבסוף יעביר אל הטאבו באמצעות הממשק המקוון הנוכחי.

כדי לוודא כי לא נעשו שינויים בשטר המשכנתא הפיזי שנמסר ללווה, משרד המשפטים פיתח מערכת טכנולוגית שמעבירה את השטר הסרוק החתום אלקטרונית לתאגיד הפיננסי.

המשמעות: מעתה אין צורך להגיע יותר אל משרדי הטאבו כלל. כלומר, ניתן לבצע עסקאות מכר באינטרנט גם במקרים בהם יש צורך לרשום משכון בלשכת הרישום.

למי פונים?

נכון להיום, ניתן לבצע רישום כזה רק באמצעות הבנקים או המבטחים הבאים:

  • בנק איגוד לישראל.
  • בנק דיסקונט.
  • בנק הפועלים.
  • בנק ירושלים.
  • בנק לאומי לישראל.
  • בנק מזרחי טפחות.
  • בנק מרכנתיל דיסקונט.
  • הבנק הבינלאומי הראשון לישראל.
  • הראל חברה לביטוח.
  • טריא פי2פי.
  • כלל חברה לביטוח בע"מ.

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil