הממונה על השכר במשרד האוצר מפרסם מדי שנה דין וחשבון על הוצאות השכר בשירות המדינה ובגופי הביטחון ובין היתר טבלת שיאני השכר. מטרתו של הדו"ח הוא להציג ולפרט את הנתונים והממצאים השונים בעניין הוצאות השכר של עובדי משרדי הממשלה, מערכת הבריאות הממשלתית ולרבות בתי החולים, מערכת החינוך הממשלתית, כחות הביטחון ועוד.
הדו"ח לכשעצמו הוא ארוך וכולל את כל המידע על השכר והעובדים במגזר הציבורי, לרבות שכר ממוצע, תקנים ומספר משרות, שכר נלווה כמו פנסיה ואחרים, פילוח שכר לפני תחומים שונים כמו מגדר, תפקיד ועוד.
שיאני השכר
כתבה זו מתמקדת בדו"ח אחד בלבד מתוך כל הדו"חות והממצאים של הדו"ח המקיף הוצאו השכר, והוא בעצם דו"ח שיאני השכר במגזר הציבורי. שיאני שכר בדו"ח מוצגים על ידי המונח "בעלי שכר גבוה" וההגדרה היא – עובדים שהשתכרותם הכוללת לרבות החזר הוצאות, עבודה נוספת, תשלומים שנתיים ואחרים (למעט עלויות מעביד או תשלומים רטרואקטיביים או תשלומי פרישה) עולה על הרף בכל סקטור.
כמו כן, שכר בכירים מוגדר כאוכלוסיית בעלי תפקידים ומקבלי השכר הגבוה בגוף שמועסקים לפחות 75% משרה ומשתכרים מעל 17,000 ₪ בחודש למעט ראשי רשויות מקומיות וכד'.
שיאני השכר למעשה, אלו הם מקבלי השכר הממוצע ברוטו לחודש הגבוה ביותר לפי שנה. הדו"ח מציג נתונים לגבי השנה הקודמת לשנה שהסתיימה לפני מועד הפרסום. כלומר, מרץ 2019 מפורסם דוח שכר של שנת 2017 וכך הלאה.
מה מרוויחים עובדי מגזר ציבורי?
עובדי המגזר הציבורי (עובדי מדינה בשמם האחר) נהנים מתנאים מיטיבים על פני העובדים במגזר הפרטי ובין היתר:
- ביטחון תעסוקתי – יש קושי לסיים העסקה, קושי בניוד או בהטלת משימות חדשות, הכנסת טכנולוגיות. למעשה יש חוסר התייעלות במגזר זה.
- קידום שכר – קידומי שכר לפי הסכמי עבודה עם ההסתדרות, קידום אוטומטי בשכר לפי דרגות ותק, קידום בתפקיד ועוד.
- תנאי העסקה נוספים – נוסף לשכר ולביטחון תעסוקתי, העובדים מקבלים גם פנסיה צוברת ופנסיה תקציבית (מי שהתקבל לפני 2002), קרן השתלמות, קופת גמל, ימי חופשה שנתית מעבר לחוק, ימי מחלה מעבר לחוק לרבות צבירה ופידיון, מענק יובל, דמי הבראה מוגדלים, ביגוד וכן ימי השתלמות.
טבלת שיאני שכר
ניתן לראות את כל שיאני השכר דרך אתר דוחות הממונה על השכר במשרד האוצר.