קארפול (נסיעה שיתופית) היא אחת השיטות המודרניות שמסייעות להקטין את העומס בכבישים ולצמצם הוצאות על תחבורה ואחזקת רכב. באמצעות הסעה משותפת מרוויחים גם הנהג וגם הנוסעים עימו.
בשנת 2017 נוספה תקנה חדשה שמאפשרת לבצע נסיעה משותפת (קארפול) בישראל תוך כדי מגבלות שונות כך שהדבר לא ייחשב הסעה בשכר. יש כמה אפליקציות שמאפשרות לאתר נהגים ונוסעים וכמובן יש גם נציב ייעודי שנועד לעודד את המודל הזה.
כל מה שחשוב לדעת בנושא.
מה זה נסיעה שיתופית (קארפול)?
קארפול (באנגלית: Carpool) או בשמותיו בעברית נסיעה שיתופית ו- הסעה משותפת, היא שיטת תחבורה בה הנוסעים משתתפים באותה נסיעה בכלי רכב אחד, כך שיש כמה נוסעים כולל הנהג שנוסעים יחדיו. באמצעות נסיעה משותפת, כל הנוסעים משתתפים יחד בכל הוצאות הנסיעה ולרבות דלק, אגרות כביש, הוצאות בגין שחיקת רכב ועוד.
שיתוף של נסיעות רכב עשוי לעודד את הקטנת עומס התנועה בכבישים ברחבי הארץ, עקב כך שיותר אנשים יעדיפו להתחבר ביחד כדי לחלוק את אותה נסיעה ולצמצם הוצאות. מנגד, עשוי להיות מצב בו אנשים שוב יחזרו לעשות שימוש ברכב פרטי, מכיוון שהעומס דווקא הוקטן.
שיתוף רכבים (קארפול) היה מאז ומעולם – כך למשל, כאשר כמה עובדים מאותו מקום עבודה מחליטים לנסוע יחד באותו כלי רכב, או כאשר חברים נפגשים ביחד כדי לנסוע ולטייל ברחבי הארץ. אך כיום המודל חודש ומעתה לא רק חברים או עובדים משתפים יחד נסיעות, אלא גם אנשים שלא מכירים זה את זה, באמצעות הרשתות החברתיות או אפליקציות ייעודיות.
מהם היתרונות של קארפול?
שימוש בשיטת קארפול (נסיעה שיתופית) בעלת יתרונות רבים שכדאי להכיר אותם:
- הקטנת העומס בכבישים – המודל עצמו מקטין את העומס, אך ההשלכות הנגזרות שלו עשויות לצמצם זאת דווקא.
- צמצום ביקוש לרכבים – ברגע שאנשים מעדיפים לחלוק יחד נסיעות, הביקוש לרכבים עשוי לקטון דווקא.
- עוד יותר מהירות – נסיעה כזו עשויה להיות מהירה יותר בהשוואה לתחבורה ציבורית. מה שגם עשוי לגרום לכך שאנשים יעדיפו נסיעה עם תחבורה שיתופית על פני תחבורה ציבורית.
- יותר זמן מנוחה – נהג שאינו נוהג וכעת נוסע, מקנה לעצמו יותר זמן, שכן בזמן הנסיעה הוא יכול לעסוק בדברים אחרים.
- צמצום הוצאות על שימוש והחזקת רכב – הנהג מקטין את העלויות שלו מכיוון שיש עוד משתתפים, מנגד הנוסעים מקטינים את העלויות בהשוואה אם היו נוסעים ברכב שלהם.
- צמצום זיהום אוויר – נסיעה שיתופית ידידותית לסביבה כך שהקטנת כמות הרכבים מקטינה את פליטת גזי חממה.
- יותר חניה – פשוט מאוד, פחות רכבים נוסעים, יש יותר חניה, במיוחד במרכז הארץ.
נסיעה שיתופית בישראל
בחודש דצמבר 2017 הודיעה רשות ההגבלים העסקיים (כיום: רשות התחרות) כי נסיעה שיתופית (קארפול) מעודדת תחרות וצריך להסיר חסמים בתחום. במקביל, משרד התחבורה תיקן את תקנות התחבורה כך שהכניס את שיטת הנסיעה במסגרת החוק תוך כדי קביעה של הדרך בה ניתן לבצע הסעה כזו.
לפי התקנות:
- ניתן לבצע עד 2 נסיעות שיתופיות ביום – ההגבלה היא גם לנהג וגם לרכב.
- מספר הנוסעים המרבי הוא 4 מלבד הנהג – לא ניתן לנסוע ברכבים גדולים יותר.
- חובה לבצע הסעה שתואמה מראש בין המסיע לנוסעים – לא ניתן להעלות נוסעים מזדמנים במהלך הדרך.
- הסכום המירבי לכל קילומטר הוא 2 ₪ לצורך כיסוי ההוצאות הישירות – אסור לדרוש / לתת סכום גדול יותר כמו של הסעה בשכר.
- כל ההוצאות הישירות צריכות להתחלק שווה בשווה.
איך נקבע מחיר נסיעה שיתופית?
הנהג הוא זה שקובע את המחיר עבור ההסעה המשותפת, בהתאם למחיר הוגן ולמחיר המירבי בהתאם לתקנות. המחיר אמור לשקף ההוצאות השונות של הרכב ככתוב בהמשך, ולא עד כדי הסעה בשכר או בתשלום משכורת.
נוסעים שמעוניינים לנסוע עם הנהג, בדרך כלל יסכימו למחיר הוגן ונכון, שגם דומה למחיר של תחבורה ציבורית כללית כמו מונית שירות, אוטובוס או רכבת.
אילו הוצאות ניתן להתחלק?
באמצעות קארפול, אפשר להתחלק בכל ההוצאות הישירות בנסיעה זו:
- עלות דלק – ניתן להתחלק הוצאות לפי מחיר הדלק.
- אגרות כביש – אם נוסעים בכביש אגרה, כביש 6 למשל, אז לפי העלות שלו בקטעי הנסיעה.
- הוצאות אחזקת רכב – הוצאה שקשה יותר לאמוד בכל נסיעה, אך צריך לקחת זאת בחשבון שיש בלאי ופחת בגלל תחזוקת הרכב.
- ביטוח רכב – אין צורך לרכוש ביטוח נפרד עבור נסיעות אלו, אבל ככל שהדבר יידרש, צריך לקחת זאת בחשבון.
איך למצוא נהג או נוסעים לצורך קארפול?
נהג או נוסעים שמעוניינים בשיטת נסיעה משותפת (קארפול), יכולים לעשות זאת באמצעות כמה דרכים, כמו למשל:
- רשתות חברתיות – ניתן לחפש בקבוצות ובקהילות של רשתות חברתיות שונות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר ואחרים למינהם.
- פורומים וקהילות – ניתן לחפש גם באתרי פורומים וקהילות בענייני תחבורה ורכב.
- אפליקציות ייעודיות – ניתן להוריד לטלפון אפליקציות ייעודיות לצורך כך כמו למשל וויז קארפול (Waze), מוביט קארפול (Moovit), אובר (Uber) ואפליקציות דומות.
איך לשלם לנהג עבור נסיעה שיתופית?
אופן התשלום בין הנוסעים לבין הנהג הוא חופשי ואינו קבוע בהורות החוק או התקנות. לפיכך, ניתן להעביר כסף בכל דרך אפשרית כמו מזומן או אפילו אפליקציות להעברת כסף.
במידה ועובדים עם אפליקציה של קארפול, היא עשויה לגבות את התשלום ולהעביר אותו אל הנהג בהתאם לתנאי השימוש וההסכמה לשירותים אלו.
ביטוח על נסיעה שיתופית
בחודש יולי 2018 פרסמה רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, שהינו הגוף המפקח על חברות הביטוח והפנסיה, עמדה לפיה נכתב כי נסיעה שיתופית (קארפול) אינה מחייבת רכישת ביטוח רכב ייעודי או פוליסה ייעודית. המשמעות היא שאפשר לבצע את הנסיעה עם הביטוח הרגיל, בהתאם למגבלות ועמידה בתנאי התקנות.
נבית רב תפוסה
בחודש אוקוטבר 2019 הודיע משרד התחבורה על תכנית נתיב פלוס, או בשמה המקצועי נתיב רב תפוסה. מדובר על נתיב מיוחד בכביש שבו נקבע מספר מינימלי של נוסעים, כך שרק רכבים בעלי אותו מספר נוסעים יכול לנוע בו. התכנית הזו מסייעת במימוש מנגנון נסיעה שיתופית של קארפול.