הוזלת ביטוח חובה – איך להקטין תעריפים ולרכוש ביטוח חובה זול?

ביטוח רכב (פרטי, אופנוע, מסחרי וכדומה) הוא אחד הביטוחים שכמעט קיים בכל בית בישראל ולכן הוזלת ביטוח חובה הוא רלוונטי להרבה מבוטחים. הביטוח הוא חובה לכל רכב, אך אין זה אומר שאי אפשר לקבל תעריף זול יותר.

מטרת הכתבה לסייע למבוטחים לרכוש ביטוח חובה מוזל יותר.

מהו ביטוח חובה?

ביטוח חובה לרכב, כשמו כן הוא – זהו ביטוח החייב בביצוע על ידי מבוטח שהוא בעל רכב, על פי חוק (פקודת ביטוח רכב מנועי). ביטוח חובה נועד לכסות נזקי גוף שיכולים לקרות עקב תאונה לנהג, לנוסעים עימו ברכב וכן להולכי רגל.

ביטוח רכב חובה לרכוש החל מהשניה הראשונה שהרכב נרכש – בין אם על ידי סוכנות של רכב חדש, מגרש יד שניה או באמצעות רכישה ישירה מאדם אחר. בעל רכב שנוהג ללא ביטוח רכב מסכן את עצמו ואת הסובבים ועבירה על החוק היא מאסר ו/או קנס.

למידע נוסף, ניתן לקרוא את מדריך ביטוח חובה לרכב.

הוזלת ביטוח חובה – איך עושים זאת?

למרות שביטוח חובה הוא הכרחי ובלתי נמנע מביצוע, אין זה אומר שלא ניתן להקטין או להוזיל את העלויות. נהפוך הוא, בשנים האחרונות, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון שהיא מפקחת על הביטוח, ביצעה רפורמות שונות (והיא עושה זאת מעת לעת) ואחת מהן היא סיוע בהוזלת ביטוחי הרכב החובה.

אפשר להוזיל את ביטוח החובה בדרכים הבאות:

1. רכישת ביטוח חובה בחברת הפול

הפול הוא תאגיד בבעלות משותפת של חברות הביטוח השונות העוסקות בתחומי ביטוח חובה לרכב. הפול במקור נועד כדי למנוע מקרה בהם חברות ביטוח לא ירצו לבטח מבוטח מסויים בגלל היסטוריית הביטוח שלו כמו תאונות ו/או עבירות שונות – דבר שהיה גורם כי אותו אדם לא ירכוש ביטוח חובה כלל ולזה יש השלכות מרחיקות לכת.

בעבר, המחירים של הפול היו יקרים, בגלל אותה סיבה שמדובר על מבוטחים בעלי פרופיל סיכון גבוהה יותר ולכן הפרמיה (המחיר) גבוהה יותר. עם זאת, לאחר כניסה לתוקף הוראה של רשות שוק ההון, המחירים שם הוזלו משמעותית.

המחירים הוזלו עד כדי כך שחברות הביטוח נאצלו להוריד את המחירים כדי להתחרות ב-"הפול". כיום, מבוטחים יכולים לרכוב ביטוח חובה אצל הפול במחירים תחרותיים למדי. פשוט אפשר לפנות אליהם.

2. השוואת מחירי ביטוח חובה

דרך נוספת היא ביצוע השוואת מחירי ביטוח חובה אצל כל חברות הביטוח. ניתן לעשות זאת על ידי פניה אל כל אחת מהחברות באופן ישיר ואז ליצור גיליון שבו משווים מחירים. אך יש דרך קלה ומהירה יותר והיא על ידי בדיקה של השוואת מחירים באמצעות מחשבון ביטוח חובה של רשות שוק ההון.

במערכת של רשות שוק ההון, יש להזין פרטים של הרכב ושל הנהג, ואז ניתן יהיה לראות את המחירים של כל חברות הביטוח המציעות ביטוחי רכב חובה.

3. פניה לחברת ביטוח נוכחית

אפשר גם לא ללכת רחוק מדי ופשוט לפנות אל חברת הביטוח הנוכחית שמבטחת את ביטוח הרכב ולבקש מהם הוזלת ביטוח חובה. כמובן, שלא ניתן לעשות זאת במהלך תקופת הביטוח, אלא לקראת סוף התוקף וביצוע חידוש ביטוח חובה.

חברת הביטוח מכירה את המבוטח וההיסטוריה שלו וכן פרופיל הסיכון שלו. ייתכן כי הוא תוכל להציע למבוטח תנאים טובים יותר כדי שהלקוח יישאר לקוח קיים של החברה.

4. רכישת ביטוח משלים

בדרך כלל, בנוסף לביטוח החובה, מבוטחים גם רוכשים ביטוח המכסה נזקי רכוש של צד שלישי (ביטוח צד ג') או נזקי רכוש של כל המעורבים בתאונה ולרבות ביטוח עצמי (ביטוח מקיף).

אין חובה או מניעה לרכוש גם ביטוח חובה וגם ביטוח צד ג' / מקיף, באותה חברת ביטוח. כלומר, אפשר לעשות כן בכמה חברות ביטוח. עם זאת, חברת ביטוח יכולה להוזיל את ביטוח החובה אם המבוטח ירצה לרכוש אצלה ביטוח משלים לנזקי רכוש.

כמובן, שבמקרה כזה, עדיין חשוב לבצע השוואת מחירים ולוודא שסך הביטוח הכולל (ביטוח חובה וצד ג', או ביטוח חובה ומקיף) תחרותי מאשר מה שמציעות חברות הביטוח המתחרות.

5. רכישת ביטוח חובה אצל חברות אינשורטק

חברות אינשורטק הן חברות ביטוח טכנולוגיות דיגיטליות (לא מסורתיות). הן מאופיינות בביצוע אוטומציה ותהליכים ממוחשבים יותר מאשר חברות הביטוח הרגילות, כמו כן הן בדרך כלל בעלות טכנולוגיה מסויימת שיודעת לצמצם את הסיכונים שלה ובכך להוזיל את הביטוח.

בעולם קיימות כמה חברות כאלו ולכן אפשר לפנות אליהן.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil