המטבעות המבוזרים הם העתיד או לא, את רשות המסים זה פחות מעניין. כיום פורסמו התקנות לפיהם עסקים נדרשים לרשום תקבולים בגין עסקאות החברה באסימונים.
על פי החלטת המיסוי, במועד קבלת הכסף באמצעות אסימונים, חברות ועסקים ירשמו בספר רישום עסקאות חליפין את סכום האסימונים שהתקבלו בפועל. בין אם מדובר על ביטקוין, את'ריום, או אחרים.
אם חברה תחליט לממש את התקבולים למטבע אמיתי (שקל, דולר וכדומה) בתוך התקופה הנדרשת עד למועד הוצאת חשבונית מס, אז היא תוכל להוציא חשבונית על סך סכום הברוטו שהתקבל בפועל במועד המימוש. מחיר העסקה לעניין הוצאת חשבונית מס יהיה לפי שער המימוש בפועל ולפני עלויות המימוש ככל שיש.
חברות יוכלו להכיר בהוצאות מימוש אסימונים רק בעת מימוש בפועל בתקופת הזמן ובהתאם לדיני המס בישראל ובמסגרת ההכנסה החייבת. אסור לחברה להכיר בהוצאות שהן לא נשאו בפועל ויהיה חייב להציג קבלה וחשבונית מס.
אם חברה לא תממש את התקבולים למטבע אמיתי בתוך התקופה הזו, אז חישוב המס יתבצע לפי השער הממוצע לתקופה. שער זה יחושב לפי הנוסחה הבאה ובזירת מסחר משמעותית לאסימונים:
(השער הגבוה לתקופה + השער הנמוך לתקופה) / 2 = שער ממוצע לתקופה.
חברות שיחליטו לעבוד עם ספק נתונים מסויים, לא יוכלו להתחרט ויחוייבו להמשיך לעבוד איתו. אם הספק הפסיק לספק שירות, אז החברה תוכל לעבוד עם ספק אחר, כאשר ייבחר אחד כזה, היא תחויב לעבוד איתו.
אם עסקים לא יבחרו לממש את האסימונים בתקופה, המחיר המקורי שיירשם הוא השער הממוצע לתקופה ובאמצעותו יהיה ניתן לחשב את הרווח או ההפסד לתקופה. זאת במסגרת מיסוי אסימונים דיגיטליים או פעילות בתשלום מבוזר.
רשות המסים נגעה לנושא נוסף הוא פריצה וגניבה של אסימונים. אם נגנבו האסימונים בתקופה זו, אז החברה תוכל להכיר בהוצאות בכפוף לדיני המס. אם לאחר התקופה, אז המחיר המקורי יהיה עלות רכישת האסימונים לעניין ההוצאות.
עם זאת, גניבה לא תיחשב כחוב אבוד או חוב רע לעניין חוק המע"מ וחברה לא תוכל לדרוש תשומות בגין הגניבה, אם אם במהלך התקופה או לאחר מכן.