מצלמות גוף של המשטרה – 8000 שוטרים יצוידו: איך זה עובד וכל מה שאתם חייבים לדעת

בתום מכרז שניהלה משטרת ישראל להצטיידות עם מצלמות גוף לשוטרים, היום הודיעה כי נבחרה החברה הזוכה במכרז שתספק את מצלמות הגוף עם הציוד הנלווה. בזמן הקרוב יחל תהליך הצטיידות המשטרה במצלמות הגוף וכניסתם לשימוש. כך נראה כי במהלך השנה הקרובה (2018-2019), כ-8000 שוטרי סיור, שוטרי תנועה, שיטור עירוני ושיטור רגלי בכל רחבי הארץ עם מצלמות הגוף הייעודיות.

פרויקט מצלמות גוף לשוטרים יצא לדרך בשנת 2016 במטרה להגביר את אמון הציבור במשטרה. בתקופת הפיילוט בוצע מחקר שהראה כי בתחנות משטרה שבהם הופעל הפיילוט, נרשמה ירידה של 35% בתלונות הציבור. זאת בנוסף לעובדה כי מדובר על שקיפות של המשטרה וגורם מרסן של כלל המעורבים באירוע.

בתום הפיילוט, פורסם מכרז שאילו ניגשו 5 חברות שונות וזכתה בינת תקשורת בעלות של כ-60 מיליון ₪. המשטרה נתנה דגש על מוצר טכנולוגי מתקדם וזאת שהוא יתאים לצרכיה ולמערכות שלה. בין הדרישות היא הקמת ממשק מקצה לקצה ללא מגע אדם, שיחבר את המצלמות ישירות למערכות המחשוב של המשטרה בכלל ומערכות מבצעיות וחקירתיות בפרט. כל זאת, תוך כדי שמירה על תקן מחמיר בתחום אבטחת מידע ללא מחיקה או עריכת החומר.

איך זה עובד?

שוטר הנושא את המצלמה יפעיל אותה בכל מפגש עם אזרח כאשר פועל מכוח סמכותיו על פי חוק. כך למשל, ניתן לראות המצלמות יפעלו בעת מעצר, עיכוב, עריכת חיפוש, הגעה לזירת העבירה וביצוע פעולות חקירה בשטח. כמובן, שאם הדחיפות של השוטר להתערב באירוע הוא חשוב יותר, אז ההפעלה תתבצע בשלב מאוחר יותר.

השוטר יפעיל את המצלמה עד לתום האירוע שהצדיק את הפעלתה. אולם, יש מקרים בהם השוטר רשאי לכבות את המצלמה לצורך מניעת תיעוד תרחישים בהם הנוהל מנחה שלא לתעד זאת.

עוד נראה כי אורך זמן שמירת הסרטים יישמרו בהתאם לטיב האירוע. אירוע שנפתח בעקבותיו תיק חקירה או קשור לחקירה מתנהלת, אז המידע יישמר על פי כללי שמירת מוצגים. סרטים לא קשורים לתיק החקירה או אירוע כלשהו – יימחקו.

ההנחיות קובעות כי שוטר לא יכול למחוק או לערוך את הסרטים ואם יהיה צורך לערוך שינויים, זה יתבצע על עותק של הסרטון. בנוסף, רק בעלי תפקידים שהצפייה בהם דרושה למילוי תקפידם, רשאים לצפות בסרטונים. בתוך כך, המשטרה לא תפרסם לציבור סרטים הקשורים לאירוע למעט מקרים בהם יש הצדקה לפרסום החומר וגם אז הוא יבוצע תוך כדי שמירה על פרטיות האנשים המוצגים בסרט.

למרות כל זאת, ישנם מקרים בהם השוטר לא יפעיל את המצלמה, לדוגמה: זירת עבירת מין בה נמצא נפגע עבירה, תיעוד הפגנות (יש אמצעי תיעוד אחרים) וכן בכל מוסד בה נמאים חוסים (למעט בעת התערבות).

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil