דוד רוזן: אין להשתמש בהליך מעצר עד תום הליכים כמנוף להשגת הסדר טיעון

תמצית החלטה של נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט (בדימוס) דוד רוזן, הועלתה היום (ב') לאתר הנציבות. מדובר בתלונה שהוגשה לנציבות, במסגרתה התלונן סנגור על שימוש בהליך מעצר עד תום ההליכים כמנוף להשגת הסדר טיעון.

מהתלונה עולה כי פלסטיני תושב עזה נעצר על ידי כוחות הביטחון והוחזק במעצר למשך 34 ימים, במהלכם נחקר בחשד למעורבות בעבירות ביטחוניות. בתום התקופה במהלכה הוחזק במעצר, הועבר התיק בעניינו לפרקליטות המחוז, וזו החליטה להגיש נגדו כתב אישום בגין ביצוע עבירה על פי סעיף 211 לפקודת המכס, ולא בגין העברות עליהן נחקר.

יתרה מכך, במעמד הגשת כתב האישום הפרקליטות הגישה בקשה למעצר עד תום ההליכים נגד הנאשם, אולם כשעתיים בלבד לאחר מכן, במסגרת הסדר טיעון, הוסכם על שחרורו של הנאשם לאלתר לביתו, כל זאת מבלי שחל כל שינוי בראיות שנצברו בתיק.

לטענת הסנגור, הבקשה למעצר עד תום ההליכים הוגשה על מנת 'לשכנע' את הנאשם להסכים להסדר הטיעון.

לאחר שבדק את התלונה, החליט הנציב רוזן כי טענות הסנגור מוצדקות, ומצא את התלונה מוצדקת. "הבקשה למעצר עד תום ההליכים הוגשה לבית המשפט על מנת "לקדם" הסדר טיעון בין הצדדים, וליתר דיוק, כ"מנוף" לקבלת הסכמת הנאשם להסדר הטיעון..", נכתב בתמצית ההחלטה, "..בנסיבות המתוארות לעיל, היה בבקשה למעצר עד תום ההליכים כדי לאיין הסכמתו הנכוחה של הנאשם להסדר הטיעון, ולמותר להכביר מילים בנושא".

לתמצית ההחלטה

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil