מעוניינים לדעת איך לשמור על פירות טריים ועל ירקות טריים? מעולה! הטיפים הבאים יסייעו לכם לבצע בחירה ואחסון נכון ובכך לחסוך כסף רב. בכתבה זו נסביר לכם כיצד יש לאחסן פירות וגם ירקות כך שיהיו טריים, וכמובן כמה נגיעות על בחירת המוצרים.
המידע בכתבה זו מבוסס על פי מחקר מדעי ארוך שנים בעניין שיטות אחסון של פירות ושל ירקות, הן במקומות קירור או מחוץ לה. המחקר מתבסס על ממצאים של המכון לאחסון תוצרת חקלאית במכוון וולקני שהוא למעשה מוסד ישראלי שמוביל במחקר חקלאי אשר ידוע בקהילה הבינלאומית.
המחקר מתמקד בשיטות הטריות של ירקות ושל פירות, שמירה על הערכים התזונתיים שלהם (אנרגיה, חלבונים, פחמימות, שומנים וכן סיבים תזונתיים) וכמובן שמירה על הטעם. מדידת רמת נתונים אלו מבוצעת ביחס לשיטות שונות של אחסון, כאשר בסופו של דבר נמצאה השיטה הטובה ביותר לאחסון עבור כל פרי וכל ירק.
טיפים כלליים לבחירה של פרי ושל ירק
מבין הטיפים של בחירה נכונה של ירקות ושל פירות נמנים:
- פרי או ירק מבריק יותר – טרי יותר.
- מומלץ לרכוש מה שבעונה – בדרך כלל טוב יותר וזול יותר מאשר לא בעונה.
- לא כדאי לקנות תוצרת שעמדה או נחשפה לשמש.
- יש לרכוש תוצרת שלמה – ללא פצעים, סדקים, נזקי חרקים או ריקבון.
- ריח חזק משמעו כי הפרי בשל מדי.
- לשימוש מיידי יש לרכוש טרי, לשימוש מאוחר יש לרכוש בוסרי.
טיפים כלליים לאחסון של פרי ושל ירק
בנוסף לבחירה נכונה ונבונה של פירות ושל ירקות, כדאי מאוד לדעת גם איך לאחסן אותם. כאן מובאים טיפים כלליים לגבי כל פרי או ירק, אך יש גם המלצות פרטניות הכוללות מידע מורחב יותר.
בין הטיפים הכללים לשמירה ואחסון:
- הפרדה של פירות וירקות – זאת בגלל קצב נשימתם וכמות גז האתילן הנפלט במהלך הבשלתם.
- ניקוי מגירות המקרר פעם בשבוע או בשבועיים.
- שימוש בנייר סופג לספיגת הנוזלים.
- מומלץ לא לשטוף פירות או ירקות לפני הכנסתם למקרר, אלא רק לפני אכילתן. במידה והוחלט לשטוף אותם – יש לייבש אותם לפני הכנסתם למקרר.
- מומלץ לא לשטוף ירקות או פירות עם סבון או קוטל חיידקים – משום שהם עשויים להישאר על הירק או הפרי.
אתר פירות וירקות
משרד החקלאות ופיתוח הכפר השיק אתר אינטרנט בו קיים מידע וסרטונים על שיטות האחסון המומלצות לגבי כל פרי וכל ירק. לכל פרי או ירק, יש עמוד משלו הכולל סרטון עם המלצות, טקסט איך לשמור, למה זה בריא לכם, מידע כללי על הירק עם המלצות נוספות וכמובן גם ערכים תזונתיים של אותו פרי או ירק.