מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק נכי רדיפות הנאצים לעניין שכר טרחה עודף של עורכי דין, ברוב של 22 חברי כנסת.
כיום, החוק קובע כי סכומי המקסימום המותרים לגבייה בגין טיפול בבקשה לתגמולים מוגבל ל-7,013 ש"ח. אולם עורכי דין מפצלים את אחוזי הנכות וגובים את המקסימום מספר פעמים (לדוגמה: 7,013 שקלים על כל 25% נכות, במכפלות).
בנוסף, יש עורכי דין הטוענים בפני הלקוחות כי הם מטפלים בהחלטות משפטיות ולא מינהליות, ולכן הם גובים שכר טרחה גבוה בהרבה: 8,800 שקלים במקום 360 שקלים, כפי שקובע החוק.
תיקון חוק נכי רדיפות הנאצים שאושר ב-31.12.2014 תקרה לשכר הטרחה שעורכי דין רשאים לגבות מניצולי שואה בעת ייצוגם בתביעה לקבלת תגמול שניתן לקבלו עקב החלטה מינהלית. בנוסף, התיקון קבע כי ניצולי שואה יהיו רשאים להגיש תביעה להחזרת עודף שכר טרחה שנגבה מהם על ידי עורכי דינם שטיפלו בתביעותיהם לתגמולים. תיקון החוק ב-2016 האריך את הבקשה לסוף שנת 2016.
על פי נתונים ואומדן מספר ניצולי שואה, רבים מהם עדיין לא מימשו אפשרות למצות את הזכות שלהם להשבת הכספים העודפים שגבו עורכי דין עבור שכר הטרחה שלהם. מדובר בניצולי שואה המתקשים בניהול הליכים בירוקרטיים במיוחד עם גורמים שגבו מהם סכום עודף.
תיקון החוק שאושר אתמול, קובע כי מפני החשש הנ"ל והפחד כי ניצולי שואה החמיצו את ההזדמנות לקבלת החזר שכר טרחה, הוחלט להאריך את התוקף עד לתאריך 31.12.2020.