תקופת החגים מתקרבת והמעסיקים מוטרדים האם לתת כסף לעובד או תווי שי לחגים (תווי קניה), מצד שני העובדים מצפים שהמעסיק יפנק אותם. מעסיקים עשויים גם להציע לעובדים מארז חגיגי שכולל יין, שוקולדים, חטיפים ומוצרים נוספים לשימוש בחג, אך כיום ברירת המחדל היא לתת תווים לחג.
עם זאת שזו ברירת המחדל, יש בעייתיות לא קטנה עם שימוש בכרטיסים לחג, חלק מהרשתות לא מקבלות את הערך המלא על התו וכך השווי שלו נמוך יותר, רשתות אחרות מגבילות את המוצרים שאיתם אפשר לרכוש וכך לעיתים מתברר שרכישה במזומן לא פחות משתלמת מאשר התווים לחג.
הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על תווי שי לחגים או במילים אחרות תווי קניה. הכתבה מתאימה הן לעובדים שיכולים לדעת על מה מדובר ואיפה לנצל אותם והן למעסיקים שיכולים לדעת איפה לרכוש אותם עבור העובדים.
אז מה זה תווי שי (תווי קניה)?
תווי שי הם כרטיסים המאפשרים טעינה של כסף אל תוך הכרטיס ושימוש ביתרה הצבורה בו בחנויות המשתתפות ומכבדות את הכרטיסים. חלק מהתווים הללו עם פס מגנטי ממש כמו כרטיס אשראי לכל דבר ועניין, אפילו חלק מחברות האשראי נכנסו ותחום והחלו להנפיק אותם.
אגב, יש גם תווים שהם מסוג נייר, בדומה לצ'ק, אך כיום פחות משתמשים בו ומעדיפים יותר להקנות כרטיס.
רכישה באמצעות תווי קניה לא מחייבת עובדים לנצל את כל היתרה הצבורה בו בעסקה אחת. למעשה, החוק קובע כי כרטיסים אלו בעלי תוקף של 5 שנים ולכן ניתן לעשות בהם שימוש חלקי או בצורה שמקנה את ניצול מלוא הזכות בו. עוד נוסיף כי אין צורך לרכוש מוצרים מיותרים לחג, העיקר כדי לנצל את הכרטיס כאן ועכשיו.
המעסיקים רוכשים את תווי הקנייה תוך כדי הטענה של סכום כסף כשלהו ומוסרים את הכרטיסים אל העובדים לקראת החגים. למעשה זוהי ברירת המחדל של מעסיקים רבים שהבינו כי רכישת מארז שנבחר על ידם לא הכי אידיאלי לעובד. בנוסף, הם הבינו כי מתן כסף מזומן לעובד או בתלוש השכר (העברה בנקאית), לא באמת מביא את האפקט של "המעסיק נתן לי מתנה לחג".
אגב, מעסיקים מעדיפים מתן תווי קניה לעובדים מכיוון שהם רוכשים אותו בהנחה מסויימת של בין 5% עד 7%. כך למשל, טעינה של 100 ₪ בכרטיס עולה למעסיק בין 93 ₪ לבין 95 ₪.
מהם היתרונות של תווי קניה (תווי שי)?
יש כמה סיבות טובות מאוד למה כדאי לרכוש (המעסיק) או להשתמש (העובד / הצרכן) בכרטיסים מסוגים אלו.
- יש מגוון רחב של חנויות משתתפות שאצלם ניתן לרכוש מוצרים.
- ניתן לנצל את הכסף לטובת רכישת מזון וכו' ובכך לחסוך את התשלום באמצעים אחרים.
- ניתן לשלב את עסקת הרכישה הן ביתרה הצבורה והן על ידי שימוש באמצעי תשלום אחר.
- למעסיק – מבחר של חברות שמנפיקות את התווים.
- שוב, המעסיק חוסך 5-7 אחוזים משווי הכרטיס וזה מהווה לו חיסכון.
- התוקף של הכרטיס הוא עד 5 שנים וזה לא מעט זמן לניצול.
חסרונות של תווי קניה (תווי שי)
יש גם כמה סיבות פחות טובות למה לא להעדיף כרטיסים מסוגים אלו.
- לא ניתן לרכוש באמצעות האינטרנט עם הכרטיס.
- עבור העובד – מזומן או כסף לחשבון עדיף על פני הכרטיס.
- אין באמת הטבות למחזיקי הכרטיס (הנחות או קופונים) והם משמשים כמו מזומן בלבד.
- לא כל החנויות מאפשרות ניצול מלוא שווי הכרטיס והן מפחיתות את הערך של התו.
- שווה כסף – מחזיק הכרטיס שאיבד אותו, לא יכול לקבל זיכוי.
- לא תמיד ניתן לצל כפל מבצעים או הטבות מועדון בחנויות באמצעות הכרטיס.
- לא כל המוצרים ניתנים לרכישה על ידי תו השי.
- למעסיק יש מינימום רכישה של כ-2000 ₪.
תווי שי (תווי קניה) – אילו סוגים קיימים ואיפה ניתן לנצל אותם?
כאן אנחנו נציג את רשימת החברות שמציעות תווי קניה ואילו חברות משתתפות בהם. [אין חשיבות לסדר ואין זה אומר שדירוג גבוה טוב יותר].
1. תו פלוס של יינות ביתן
תו פלוס של יינות ביתן מותאם לשימוש במותגים הבאים: יינות ביתן, מגה, מגה בעיר, הום סנטר, גלי, ארוקה, פוקס, צומת ספרים, אייס, ביג שופ, גולף ועוד. הכרטיס יכובד ב-100% מכל הרשתות המשתתפות בו.
למעסיקים – מינימום רכישה 2000 שקלים וניתן לקבל הנחה של עד 7.5%.
2. תו הזהב CASH של שופרסל
תו הזהב של שופרסל מותאם לשימוש במותגים הבאים: שופרסל שלי, שופרסל דיל, שופרסל אקספרס, יש בשכונה, אורגניק מרקט, פקטורי 54, רנואר, סליו, אופקטיקנה, ניו פארם, סולתם, המשביר לצרכן, ml, שקם אלקטריק ועוד. הכרטיס יכובד ב-100% מכל הרשתות המשתתפות בו.
למעסיקים – מינימום הזמנה 2000 שקלים וניתן לקבל הנחה של עד 7%.
3. התו המלא של רמי לוי
באמצעות התו המלא של רמי לוי, ניתן להשתמש ברשתות הבאות: רמי לוי שיווק השקמה, רמי לוי תקשורת, רמי לוי בשכונה, קאסטרו, ml, אוטו דיפו, הום סנטר, אייס, H&O, פוקס, לי קופר, הסושיה, קפה נמרוד ועוד. הכרטיס יכובד ב-100% מכל הרשתות המשתתפות בו.
למעסיקים – מינימום הזמנה של 2000 שקלים והנחה עד 7%.
4. ויקטורי 100% של רשת ויקטורי
ויקטורי 100% הוא תו קניה של הרשת המאפשר להשתמש בחנויות הבאות: ויקטורי, קאסטרו, סופר ספיר, אמריקן איגל, בילבונג, אפריל, כיתן, ועוד. הכרטיס מכבד ב-100% מהערך שלו בכל הרשתות שמשתתפות בו.
למעסיקים – מינימום הזמנה של 2000 שקלים והנחה עד 8%.
5. Gift Card של לאומי קארד
לאומי קארד מציע כרטיס גיפט קארד שניתן לשימוש בעשרות רשתות ומותגים בישראל הכוללים את: גולף, פוקס, H&O, ישרוטל, סינמה סיטי, דלתא, הוניגמן, אופקטיקנה, הבורסה ליהלומים, המשביר לצרכן, נעמן, מגה ספורט, א.ל.מ חשמל, אייס, הום סנטר ועוד.
ניתן להטעין את הכרטיס בין 100 לבין 1000 שקלים.
למעסיקים – מינימום רכישה 5000 שקלים וניתן לקבל הנחה של עד 17%.
6. Maximum Shopping של ישראכרט
Maximum Shopping של ישראכרט הוא כרטיס גיפט קארד המאפשר רכישה בחנויות הבאות: קפה קפה, ביג פאשן, קלאב הוטל, גולברי, עונות, ספורט ורטהיימר, ורדינון, ללין ועוד.
ניתן להטעין את הכרטיס בין 100 לבין 1000 שקלים.
למעסיקים – מינימום רכישה 5000 שקלים וניתן לקבל הנחה של עד 5%.
7. תו ישראל של קואופ
תו ישראל של רשת קואופ הוא תו קניה המאפשר רכישה בחנויות הבאות: קואופ שופ, קואופ שופ אקטרה, מנגו, נאוטיקה, TNT, קרייזי ליין, עולם הבית, קיסר ועוד.
למעסיקים – מינימום רכישה 2000 שקלים וניתן לקבל הנחה של עד 13%.
עוד בנושא
- דמי חגים: מי זכאי לקבל? מהם ימי חגים בתשלום וכמה מקבלים?