בטיחות לעובדי הבניין: הקבלנים יחויבו על פי תקן אירופי בעניין פיגומים

משרד העבודה הנחה את מינהל הבטיחות לפעול להחלת התקן הישראלי העוסק בפיגומים על הקבלנים העושים בהם שימוש, דבר המגיעה במטרה להשוות את רמת הבטיחות באתרי בניה לרמה הנהוגה באירופה.

ההנחייה מגיעה כחלק התכניות של משרד העבודה והרווחה להקטנת ומניעת תופעת תאונות באתרי בניה בארץ. הכלי הזה מצטרף לכלים נוספים שהמשרד משתמש בהם כיום כדוגמת עיצומים אישיים על קבלנים בגין הפרת בטיחות באתרי בניה וזאת לצד פעילויות הדרכה והסברה נוספים.

בישראל קיים היום תקן 1139-1 המבוסס על תקן אירופי EN12811-1, התקן הזה נמצא בתקנות מכירה והשכרת ציוד בנייה והוא חל אך ורק על מוכרי ומשכירי הציוד ולא על הקבלנים שמתמשים בציוד זה. התקן, נותן מענה טוב יותר לאיכות הפיגומים המותקנים באתרי הבנייה ומתייחס הן לחומרי המבנה מהם עשוי הפיגום, אופן ההרכבה שלו, היבטי תכנון שלוקחים בחשבון את העומסים שיופעלו עליו ועיקר יתרונו הוא בבקרת האיכות המוקפדת שעליו לעמוד בה, כמוצר המחויב בעמידה בתקן.

קיים תקן וולנטרי לרשתות מגן נגד נפילה בישראל, הניתנות להתקנה אנכית על מבנים. עם זאת, עד היום לא הוחלה בישראל תקנה המחייבת את הקבלנים להתקנת רשתות אלה. כך שהשר חיים כץ הנחה את המינהל לכלול בין היתר בחינת ועדכון תקנות שיטילו חובה על הקבלן להתקנתן, על מנת להציל חיים.

במקביל למהלך של עדכוני תקן הפיגומים והרשתות, משרד העבודה והרווחה יפעל אל מול גורמי ממשלה נוספים, כגון משרד השיכון ומרכז ההשקעות במשרד הכלכלה, על מנת לעגן מסלולי סיוע כלכליים לקבלנים שיחליפו את הפיגומים הישנים, עוד בטרם הנושא ייכנס כתקנה מחייבת. ברגע שהתקנות יכנסו לתוקפן, כל קבלן יחויב להתקנת הפיגומים החדשים והרשתות ובמידה שלא יעשו כך, הם צפוים לקנסות מנהליים הקבועים בחוק.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil