ירושלים היא העיר הטובה ביותר לעסקים בישראל בשנת 2018, כך עולה מסקירה של חברת המידע העסקי דן אנד ברדסטריט (Dun & Bradstreet).
לרשות המקומית יש תפקיד מכריע, משום שהיא משפיעה על המיתוג שלה, רמת שירותים עירוניים, משיכת אוכלוסיה חזקה, תמהיל בנייה מתאים וכן מצב התעסוקה בעיר. יזמים ובעלי עסקים שמעוניינים להקים עסק בעיר מגורים, צריכים להבין כי מרביתם מושפעים מהסביבה המקומית בה הם פועלים.
מצב העסקים בסביבה המקומית לא רק מושפעים, אלא גם משפיעים. כך למשל, לש להם השפעה מהותית על המעמד הסוציו אקונומי של אותה עיר. כמו כן, הם מהווים מקור חשוב למקומות תעסוקה, במיוחד כאשר מדובר על עסקים קטנים שאצלם קצב הגידול גבוהה ולכן פוטנציאל העסקה גבוהה יותר.
דירוג הערים הגדולות בישראל
בבחינת התפתחות העסקים לפי ערים מתחילת השנה נראה כי בין הערים הגדולות בישראל, ירושלים מדורגת במקום הראשון. ירושלים מדיחה את פתח תקווה שהייתה העיר הטובה לעסקים ב-2017. עוד נראה כי 3 הערים הגדולות בישראל הן מובילות בדירוג בפער משמעותי מיתר הערים הגדולות.
עם זאת, העיר הגדולה היחידה בישראל עם אחוז גידול נטו שלילי היא באר שבע, היא דורגה אחרונה למרות שכמות העסקים שנפתחים שם גדולה.
דירוג הערים הבינוניות בישראל
בהשוואה בין הערים הבינוניות בישראל, העיר שמדורגת במקום הראשון היא מודיעין. עוד נראה כי מרבית הערים הבינוניות בראש הרשימה הן ערים באזור המרכז, כמו כן, ערים באזור הדרום או הצפון נמצאים בתחתית הרשימה.
עוד נראה כי מרבית הערים בפריפריה הם ערים עם אחוז גידול נטו הוא שלילי – דבר שמשפיע מאוד על מספר מקומות העבודה.
דירוג הערים הטובות ביותר לעסקים בישראל, מתבסס על ההנחה כי ככל שמספר העסקים שנפתחו באותה עיר עולה ומספר העסקים שנסגרו יורד – סימן שהסביבה המקומית בה הם פועלים היא סביבה מתאימה וטובה לפעילות העסקית. המדד משקלל את אחוז פתיחות העסקים יחד עם אחוז גידול נטו באותה עיר ולפיכך ניתן להעריך כי ככל שהמספרים גדולים יותר, כך הסביבה העסקית מתאימה יותר לעסקים והדירוג גבוה יותר.