מענק ממשלתי של עד 200 מ' ₪ להקמת לשכת שירותי מחשוב בנקאיים

משרד האוצר בשיתוף עם בנק ישראל פרסם היום טיוטת כללים לעידוד הקמת לשכת שירותי מחשוב בנקאיים אשר תשרת בנקים חדשים ואגודות אשראי ופיקדון.

זה לא חדש שמאז שנות ה-70 לא קם בנק חדש בישראל. יתרה מכך, חלה תופעת היעלמות בנקאים כתוצאה מרכישת בנקים קטנים על ידי 5 הבנקים הגדולים בישראל. בתוך כך, הטכנולוגיה משתנה, יש יותר סטארטאפים בתחום הפינטק ובלוקצ'יין שנועדו להתחרות בבנקים המסורתיים.

עם זאת, יש חסמים משמעותיים להקמת בנק חדש שמונע את כניסתו לשוק והתרחבות על ידי גיוס לקוחות חדשים. אחד החסמים הוא גובה ההון העצמי, כך שלפני שבוע הודיעו בנק ישראל ומשרד האוצר על הקטנת דרישות ההון להקמת בנק חדש – ל-50 מיליון שקל בלבד. החסם המשמעותי הנוסף הוא הקמת התשתית הטכנולוגית והמסחרית הדרושה לבנק.

הטיוטה שפורסמה היום נועדה כדי לעודד הקמת לשכת שרות ומחשוב בנקאי בישראל אשר תשרת בנקים חדשים ואגודות פיקדיון ואשראי כך שיפחית את חסם הכניסה לשוק. כניסת בנקים חדשים תעודד את התחרות בשוק הבנקאות בישראל ויוזיל את האשראי למשקי הבית ולמגזר העסקים הקטנים והבינוניים.

מענק עד 200 מיליון שקל

על מנת לעודד כניסה לשוק, משרד האוצר יעניק עד 200 מיליון שקל להקמת ספק שירותי מחשוב אשר יקים תשתית מחשוב ואספקת שירותי מחשוב בנקאיים לגופים פיננסיים אלו.

תנאי הכרחי לקבלת המענק הוא חתימה על הסכם מול בנק קיים ששווי הנכסים שלו לא עולה על 5% שווי נכסים של כלל הבנקים בישראל, הסכם מול בנק חדש או הסכם מול אגודת פיקדון ואשראי. ספק זה הוא היחיד שיזכה במענק ובנקים אחרים יוכלו להתקשר עמו בהסכם לקבלת שירותי מחשוב בנקאיים, שעליהם הוא יקבל מענק נוסף.

הטיוטה קובעת כי גובה המענק שיינתן לספק הזוכה בהתאם לכך:

  • התקשרות עם בנק קיים (לפי התנאי לעיל): מענק של 35 מיליון שקל.
  • התקשרות עם בנק חדש: מענק של 60 מיליון שקל לבנק ראשון, 40 מיליון שקל לבנק שני, 20 מיליון שקל לבנק שלישי ו-10 מיליון שקל לכל בנק החל מרביעי ועד ה-10.
  • התקשרות עם אגודת פקדון אושראי: מענק של 15 מיליון שקל לראשון, 10 מיליון לשני, 5 מיליון לשלישי ו-5 מיליון שקל לכל אגודת פקדון רביעית ועד עשירית.

בנוסף, ניתן לקבל מענק נוסף של 15 מיליון שקל עבור גוף פיננסי נוסף שמצטרף למערכת.

אבני דרך לקבלת המענק:

  • 2% מסכום המענק: כאשר נחתם הסכם עם הגוף הפיננסי.
  • 8% מסכום המענק: כאשר לגוף הפיננסי יש רישיון אגודת אשראי או רישיון בנק.
  • 40% מסכום המענק: כאשר הגוף הפיננסי נתן איור להעביר את הפעילות.
  • 40% מסכום המענק: לאחר 90 יום של מענק שירות ומחשוב בנקאי.
  • 10% מסכום המענק: כאשר הגוף הפיננסי עומד ביעדים –
    • בנק חדש – מספר הלקוחות של הבנק יעמוד על 20,000.
    • בנק קיים – מספר הלקוחות גדל ב-40,000 מאז יישום המערכת בפועל.
    • אגודת אשראי ופקדון – מספר הלקוחות של האגודה יעמוד על 10,000.

יש כמה תנאים שנדרשים לקבלת המענק הממשלתי כמו עמידה לפי חוק עסקאות גופים ציבוריים עם האישורים, התאגדות בישראל וללא חובות אגרה, הגשת ערבות הצעה וערבות מענק לפי הנוסח הנוספי ועוד.

שר האוצר, משה כחלון: "תשתית מחשוב מתקדמת לבנקים היוותה חסם דרמטי לשחקנים קטנים ולכניסת שחקנים חדשים. אני בטוח שהמהלך זה לצד העניין ההולך והגובר ברכישת חברות כרטיסי האשראי כמו גם מהלכים נוספים שביצענו ונבצע יביאו לתחרות גדולה בענף שתיטיב עם המשק והאזרחים".

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil