פיקוח על הצהרונים אושר סופית: יחל משנת הלימודים הקרובה

הפיקוח על הצהרונים: משרד החינוך ייקבע את התכנים, תנאים פיזיים ובטיחותיים, תקנים, תזונה ומחיר מרבי של הצהרונים

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק לפיקוח על הפעלת צהרונים, התשע"ז-2017 (פ/3502/20; פ/3510/20; פ/4276/20; פ/4075/20; פ/590/20). הצעת החוק אושרה בתמיכתם של 65 חברי כנסת וללא מתנגדים.

מוצע לקבוע הוראות לעניין פיקוח ובקרה על צהרונים מסוימים, שמיועדים לילדים עד כיתה ג', הפועלים במוסדות חינוך וכן על צהרונים הפועלים במרכזים קהילתיים ומופעלים על ידי רשויות מקומיות וחברות ממשלתיות.

עוד מוצע להסמיך את שר החינוך לקבוע תנאים לפתיחת צהרון ולהפעלתו, ובין היתר תנאים פיזיים, בטיחותיים וסביבתיים בצהרון, התנאים והתקן הנדרשים ממלאי תפקידים בו, וכן הוראות בעניין סל השירותים שיינתן בצהרון.

עוד מוצע לקבוע תנאים להעסקת עובדים, בצהרון והוראות לעניין התזונה והמזון הניתנים בו.

כמו כן מוצע להסמיך את שר החינוך לקבוע, בהסכמת שר האוצר ולאחר התייעצות עם ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, מחיר חודשי מרבי שייגבה עבור כל ילד בעד שירותי צהרון.

יו"ר ועדת החינוך התרבות והספורט ח"כ יעקב מרגי צריך לברך את שר החינוך שהסכים לקחת על משרדו את האחריות על הצהרונים, הפיקוח יחל כבר בפתיחת שנת הלימודים הקרובה.

לא אחת אנחנו מנסים להביא תיקונים. אנחנו מרגישים לחצים. עמדנו עם אוזן קשבת אך לא נתנו ללחצים לעקר את חוק ממהותו. הצעת החוק מקובלת גם על המתנ"סים. שר החינוך יוכל לפתור מהפיקוח צהרונים פרטיים שלא ממוניים ישירות או בעקיפין על ידי המדינה.

קבענו סטנדרט וקבענו לו מחיר. אם ההורים ירצו תוספות הם יצטרכו לשלם עליה תוספת. אחד הפרמטרים שיהיו לפני השר יהיה שמפעילי הצהרונים לא ינצלו את התוספת לגבות מחיר גבוה על כל הפעילות.

עד היום לא היה פיקוח על צוות העובדים, החוק קובע תקן ותנאים נדרשים מעובדי הצהרון. משרד החינוך יקבע מחיר מרבי על בסיס עלויות ותקורה, השר יוכל לקבוע גם את שיעור השתתפות המדינה.

עלות החוק 900 מיליון ₪ כל הסכום הזה למעמד הביניים.

ח"כ יפעת שאשא ביטון חוק חשוב. מחאת הצהרונים לא נפלה על אוזניים ערלות. ההורים אמרו שעושקים אותם. ידענו שמי שמפעיל את הצהרונים גוזר קופון לא קטן. ככל שהעמקנו הבנו שהורים רבים מממנים פעילויות אחרות שהם לא לוקחים בהם חלק. עבדנו חודשים ארוכים כדי להבטיח שזה יקרה לשנת הלימודים הקרובה.

בשבועות האחרונים יש תופעה מוזרה וקצת הפוכה, אנחנו מקבלים לחצים מהשטח שניסוג או נחריג והכל קורה דרך ההורים שפתאום אומרים שנחריג שהם יוכלו לשלם יותר. הלחץ הזה לא ראוי לא מכבד ופוגע בהורים.

כל רפורמה גדולה יש בה הרבה מאוד חשש. אף אחד לא יודע מה יהיה בפועל. אני מעיה שנצא לדרך, נהיה קשובים ונוכל לעשות התאמות ותיקונים.

חלק מתכנית נטו משפחה

החוק הזה הוא חלק מתכנית "משפחה נטו" הסבסוד שבו, מאפשר להביא בשורה אמתית לציבור ההורים שקורס תחת הנטל .

אפשר לקיים צהרון ב 935 ₪ , לא יעשו רווח גדול אבל אפשר שזה נהנה וזה לא חסר.

ח"כ חיים ילין איך לוקחים ארבע חוקים הופכים לחוק אחד ויוציאם לדרך. מי שלא יודע אוטובוס במועצות האזוריות עולה 250 אלף שקל. אי אפשר חוק ולהוציא את ילדי המועצות האזוריות מחוץ לתמונה. בדיונים שמעתי כל הזמן תל אביב, תל אביב. טוב שהתקבלה ההחלטה שמשרד החינוך יתקצב או את ההסעות או בהפעלת מרכזונים. לחוק אין כסף, בסוף צריך לתקצב ולראות כמה המועצות מקבלות.

ח"כ איתן ברושי יש פה משהו סימלי שלאחר שאושרה המועצה לגיל הרך מאשרים את הצעת החוק לצהרונים. אני קורא לך להעביר את הכל למשרד החינוך. מודה על ההבנה לצרכים של המרחב הכפרי ולאפשר פעילות בכל יישוב יש משקל גדול לפיזור היישובים ולגודל שלהם. עניין ההסעות הוא קריטי במועצה אזורית ההסעות היא נכות מלידה. היכולת להיות כמו כולם היא לא דרישה מוגזמת. אי אפשר ליצור בהחלטות הכנסת שיש מגזר שהוא מחוץ לעניין. החינוך לגיל הרך הוא התשתית, בישראל ההון האנושי הוא העיקר.

ח"כ רחל עזריה יש פה רגע מרגש. חוק שני הקשור לגיל הרך. הגיל הרך פעם לא היה רלוונטי. בירושלים כבר עשינו את זה בעבר. צריך לשים לב לגיל הזה, וצריך לשים לב להורים. תוך כדי המחאה אמרו ממשרד האוצר שהם רוצים לתת משהו לגיל הרך ולא יודעים מה לתת.

בכנסת הזו יש סדרת חקיקות בגיל הרך, ובהורות ושוק העבודה. השיא הוא "נטו משפחה" איך אנחנו מסייעים למשפחות אפילו ללא מחאה.

יום חג

שר החינוך נפתלי בנט זה יום חג. עוד לא היו שנתיים תולדות ישראל שנעשה בהם כל כך הרבה לטובת הגיל הרך. וזה ורק תחילת הדרך ואת עשינו כולם יחד.

נפקח על המחירים, אבל גם על התכנים. זה לא בייביסיטר. נפקח על איכות הצוות, על המזון שמוגש. מיישמים את התפיסה של היפוך הפירמידה. הגיל הרך הוא החשוב ביותר.

ח"כ יוליה מלינובסקי מגיע לנו שהצהרון יהיה מוסדר שנדע מה זה צהרון, מי מטפל. אמרו לי שלא יקרה, אבל הצלחנו יחד להניע את הרכבת הזו. אני עדין דוגלת שצריך להשאיר שוק פרטי לצד הפיקוח. המדינה לא צריכה לפקח על דבר, צריך להשאיר להורים את אפשרות הבחירה. מה שהמדינה נותנת צריך להיות מפוקח.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil