82% מבין העונים כי אין בבעלותם נכס כיום השיבו כי כאשר יעמדו בפני רכישת בית, רמת החינוך באזור המגורים תהווה גורם מכריע בהחלטה על רכישתו.
מסקר שערכה חברת שניר המשווקת פרויקטים בתחום המגורים ובתחום המסחרי עולה כי 60% מהציבור יחפשו מקום מגורים בו החינוך לילדיהם מספק אותם, ורק לאחר מכן יאתרו את הנכס אשר תואם ליכולתם הכלכלית. נתון זה עלה מסקר מקיף בנושא חינוך ונדל"ן שערכה בימים אלה חברת שניר המשווקת פרויקטים בתחום המגורים ובתחום המסחרי, לרגל פתיחת שנת הלימודים.
הסקר נערך באמצעות חברת Fresh פתרונות נדל"ן באינטרנט, במדגם ארצי ומייצג של 497 נשאלים ובדק את הקשר שבין החינוך לבחירת מקום מגורים.
מניתוח תוצאות הסקר עולה כי לשאלה "האם לרמת בתי הספר באזור מגורייך היה שיקול מכריע בהחלטתך היכן לגור?" , רוב הנשאלים שיש ברשותם בית השיבו כי תחום החינוך היה שיקול בתהליך הבחירה של הנכס. 51% ענו שכן, ו – 26.8% ענו שלא. היתר ציינו שאין ברשותם בית.
מבין הנשאלים שהשיבו כי אין בבעלותם בית, 82% השיבו כי כאשר יעמדו בפני רכישת בית, רמת החינוך באזור המגורים תהווה גורם מכריע בהחלטה על רכישתו!
עוד עולה מניתוח הסקר כי 77% מהנשאלים מרוצים מרמת החינוך באיזור מגוריהם, 85.5% מאמינים כי יש קשר בין הישגים לימודיים לבין מקום המגורים ולשאלה האם לדעתך ניתן להצליח בלימודים ברמה הארצית בבחינות הבגרות, גם אם באזור מגוריך רמת הלימודים נמוכה? ענו 63.9% בחיוב.
בנוסף נשאלו העונים מה לדעתם הסיכוי של אלו המתגוררים באזור המאופיין באוכלוסיה ממעמד סוציואקונומי נמוך להצליח בחיים? והרוב (55%) חושבים שנמוך מאד. 51.5% מן המשיבים גם מאמינים כי על משרד החינוך צריך לתת העדפה מתקנה בבחינות הבגרות, לילדים המתגוררים באזורים שבהם מערכת החינוך ידועה כפחות חזקה.
כפועל יוצא מממצאי הסקר על המוכרים והקבלנים להתמקד במאמצי המכירה שלהם לא רק במפרט הטכני, תוכנית הדירה וגודלה, אלא לתת לרוכשים נתונים מדוייקים על גני הילדים, בתי הספר ומוסדות החינוך באזור הפרויקט, זאת בכדי לתת מענה לצורך המשמעותי של הקונים בבואם להחליט על קניית דירה חדשה או יד שנייה באזור כזה או אחר.
הסקר של פרוטוקול
תוצאות הסקר:
1. האם יש בבעלותך בית?
- 73.9% מהנשאלים ענו בחיוב.
2. במידה ותשובתך היא "כן" לשאלה הראשונה: האם לרמת בתי הספר באזור מגורייך היה שיקול מכריע בהחלטתך שלך היכן לגור?
- 50.6% ענו כן, 26.8% ענו לא והשאר לא ענו "כן" על השאלה הראשונה.
3. במידה ותשובתך היא "לא" לשאלה הראשונה: כאשר תעמוד/י בפני רכישת בית, האם רמת החינוך באזור המגורים תהווה גורם מכריע בהחלטה על רכישתו?
- 51.9% ענו כן, 11% ענו לא והשאר לא ענו "לא" על השאלה הראשונה.
4. האם יש לך ילדים בגילאי גן עירייה / בית ספר?
- 66.5% ענו כן והשאר לא.
5. האם את/ה מרוצה מרמת החינוך באזור מגורייך?
- 77.4% ענו כן והשאר לא.
6. מה לדעתך קודם למה בהחלטה על מקום המגורים?
- 60.6% ענו: "רמת החינוך ורק אחר כך אם המקום מתאים לי מבחינת עלות כספית". והשאר ענו להיפך.
7. האם לדעתך יש קשר בין הישגים לימודיים לבין מקום המגורים?
- 86.5% ענו כן והשאר ענו לא.
8. האם לדעתך ניתן להצליח בלימודים ברמה הארצית בבחינות הבגרות, גם אם באזור מגוריך רמת הלימודים נמוכה?
- 63.9% ענו כן והשאר ענו לא.
9. מה הסיכוי של מי שמתגורר באיזור המאופיין באוכלוסיה ממעמד סוציואקונומי נמוך להצליח בחיים?
- 55.5% ענו נמוך מאוד, 38.4% ענו גבוה מאוד והשאר ענו "אין בכלל השפעה, הכל תלוי בחינוך בבית".
10. האם לדעתך משרד החינוך צריך לתת העדפה מתקנה בבחינות הבגרות, לילדים המתגוררים באזורים שבהם מערכת החינוך ידועה כפחות חזקה?
- 51.6% ענו כן והשאר ענו לא.
שאלות סוציאו דמוגרפיות לגבי המשיבים:
מין המשיבים:
- 51.9% נקבה והשאר זכר.
אזור מגורים:
- 46.8% במרכז, 29% בשרון, 9.7% בשפלה, 9.7% בצפון, 3.2% בדרום, ו-1% בירושלים וסביבה.
השכלה:
- 70.6% אקדמאי, 14.2% תיכוני, 13.2% על תיכוני והשאר 12 שנות לימוד, עתודאי ועוד.
בעקבות ממצאי הסקר אומר ניר שמול מנכ"ל חברת שניר: אנו רואים בסקר קשר חד משמעי בין נושא החינוך לבין מקום המגורים, ההחלטה על רכישת נכס כרוכה יחד עם זמינות מוסדות חינוך איכותיים באזור המגורים הפוטנציאלי. כמו בסקר, כך אני עד לכך גם ביומיום בקרב זוגות צעירים ומשפחות עם ילדים המתעניינים ברכישת דירה בפרויקטים השונים אותם אנו משווקים. אחת השאלות הראשונות העולות היא באשר לטיבם וזמינותם של מוסדות החינוך באזור. רוב רוכשי הדירות שמים את נושא החינוך בראש סדר העדיפות, אפילו לפני יכולתם הכלכלית, ומעידים על בחירת מקום מגורים קיים או עתידי לפי רמת החינוך במקום".