אושר סופית: הארכת תקופת זכויות יוצרים מ-50 ל-70 שנה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הארכת תקופת זכות יוצרים בתקליט וזכויות מבצעים (תיקוני חקיקה), התשע"ז-2017 של חברי הכנסת יעקב מרגי, מירב בן ארי, דוד ביטן וקבוצת חברי כנסת.

מוצע להאריך את תקופת ההגנה של זכויות יוצרים בתקליט מ-50 שנים ל-70 שנים ואם התקליט פורסם בתוך שנתיים ממועד יצירתו – ל-70 שנים ממועד פרסומו. תקופת ההארכה האמורה תחול בכפוף לתנאים לפיהם אם בתום 50 שנים ממועד יצירת התקליט או פרסומו, מפיק התקליט לא הוציא כמות שיש בה כדי לספק באופן סביר את דרישת הציבור לעותקים של התקליט, או לא העמיד את התקליט לרשות הציבור – תפקע זכות היוצרים שלו בתום 50 שנים. כמו כן, גם אם במהלך תקופת ההגנה הנוספת, בכל אחת מ-20 השנים המפיק לא עשה כן – תפקע זכות היוצרים בתום אותה שנה שנמצא שלא עמד בתנאים האמורים. ההסדר המוצע יחול על זכות יוצרים בתקליט שתקופת ההגנה לגביו טרם הסתיימה. בנוסך, מוצע להאריך את זכות המבצעים והמשדרים על ביצוע מ-50 שנים ל-70 שנים.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "כיום, החוק נותן הגנה בת 50 שנים בלבד לתקליטים ממועד יצירתם. תקופה זו היא קצרה באופן משמעותי ממשך ההגנה על כל היצירות האחרות, כגון ספרים, יצירות אמנות וסרטים, אשר עומד על כל חיי היוצר בתוספת 70 שנים לאחר מותו. כידוע, אמנים מבצעים רבים מתחילים את הקריירה האמנותית שלהם בגיל צעיר. תקופת ההגנה הקצרה הקיימת בחוק לביצועים ולתקליטים בהם הם נכללים, היא אפוא כה קצרה עד שאינה מכסה אפילו את ימי חייהם."

ח"כ מרגי: "ההצעה הזו מאמצת מנגנונים המבטיחים גישה של הציבור לאוצרות העבר של המוזיקה הישראלית ומבטיחה גמול ראוי למבצעים על רפרטואר העבר שלהם. בעזרה אמנים ותיקים יזכו לחיות בכבוד בערוב ימיהם. "

בקריאה שלישית תמכו 40 ללא מתנגדים.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil