משרד הבריאות הפיץ לראשונה לציבור את תקנות סימון המוצרים לציבור הרחב. שר הבריאות: "אנחנו רוצים ציבור מעורב ובריא שלוקח חלק בתהליך".
תקנות סימון המוצרים: עיקרי ההמלצות הנם חיוב סימון בסמל האדום עבור רכיבי תזונה מסוימים (שומן רווי, נתרן וסוכר) שנקבעו על ידה ואומצו מחקיקה הנהוגה בצ'ילה, באופן מדורג ובשלושה שלבים, כאשר היעד לסימון על פי הספים בשלב האחרון נקבע לשנת 2020.
נוסף על כך, הוחלט על סימון בסמל נוסף, הסמל הירוק. ועדה מקצועית שימנה מנהל שירותי בריאות הציבור היא זו אשר תמליץ לשר על התנאים לסימון בסמל הירוק בהתאם לאפיון תזונתי (nutritional profiling) לפי סוגי מזונות.
כזכור ועדת האסדרה מונתה באפריל 2016 כדי לגבש המלצות לאסדרה תזונתית לקידום סביבה תזונתית בריאה לאוכלוסיית ישראל. הוועדה גיבשה את המסקנות כמה חודשים, ובמהלכם היא התכנסה לישיבות עבודה וקיימה פגישות עם מומחים בינלאומיים בנושא.
חברי הוועדה גם סיירו במפעלים ונפגשו עם גורמים רבים מתחום התעשייה ועם ארגונים המקדמים את נושא התזונה הבריאה. היום הועדה מפרסמת את התקנות להערות הציבור ולאחר מכן התהליך ימשך לחקיקה.
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב: "נושא אורח חיים בריא ותזונה בריאה הופך לנחלת הכלל ולנושא מרכזי בשיח הציבורי בישראל. הזכות לאורח חיים בריא היא של כולם, והחובה שלנו כממשלה היא לייצר סביבה שמאפשרת את הבחירה הבריאה חשובה לנו מאוד מעורבות הציבור בתהליך."
הציבור מוזמן להעיר את הערותיו בכתב למזכירות שרות המזון הארצי, באמצעות הדואר לכתובת: שרות המזון הארצי, רח' הארבעה 12 תל-אביב 64739, או באמצעות דוא"ל hzfcs@MOH.GOV.IL.