מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק שירותי הסעד (תיקון מס' 8), התשע"ח-2018. מדובר במיזוג של שלוש הצעות שונות של חברי כנסת.
מוצע להרחיב את ההגדרה "נזקק" בחוק שירותי הסעד כך שגם מי שזקוק לסעד מחמת עוני ייכלל בה. כמו כן, במטרה להעלות את שיעור מיצוי הזכויות בקרב נזקקים, מוצע לקבוע כי מחלקה לשירותים חברתיים תסייע לנזקקים למצות את זכויותיהם בהתאם לתכנית הטיפול שנקבעה להם ע"י עו"ס. בנוסף, מוצע להחליף בחוקים שונים את המונח "לשכת סעד" במונח "מחלקה לשירותים חברתיים".
בדברי ההסבר נכתב: "אנשים נזקקים זכאים להטבות שונות. ואולם, נזקקים רבים אינם זוכים ליהנות מהטבות אלה בשל חוסר ידע ובשל חוסר הבנה כיצד להתנהל מול הרשויות השונות. על כן, מוצע להקים בצמוד לכל מחלקה לשירותים חברתיים, בהתאם לגודלה, מרכז למיצוי זכויות. מרכזי מיצוי הזכויות יטפלו בכל התחומים הנוגעים לבירוקרטיה והתנהלות מול הרשויות כמו המוסד לביטוח לאומי, משרד השיכון, הוצאה לפועל, ארנונה, מערכת הבריאות, טיפול בחובות וליווי חייבים (כולל חובות חשמל ומים, ארנונה, חובות לבנקים, הוצאה לפועל).
בין השאר, מרכזי מיצוי הזכויות ירכזו את המידע הנוגע לזכויותיהם של אנשים החיים בעוני, יתנו מידע וילוו את הפונה למימוש זכויותיו מול הרשויות, ירכזו מידע עבור העובדים הסוציאליים במחלקות לשירותים חברתיים ויתנו שירותי ייעוץ משפטי."
ח"כ מאיר כהן: "החוק הזה הוא התחלה של דרך, אנחנו נצטרך להשקיע באותן עובדות סוציאליות שאמורות להנגיש את השירות ולספק להם ארגז כלים משמעותי ולבנות להם מרחבי עבודה טובים יותר".
ח"כ יואל חסון: "נושא מיצוי הזכויות זה אחד הדברים המרכזיים ביכולת להתמודד עם עוני, קושי ומחסור. כשאנשים לא יודעים מה מגיע להם, התוצאה היא בסופו של דבר התדרדרות של אותו אדם ועלויות גדולות יותר למדינה בהמשך".
61 תמכו ללא מתנגדים ונמנעים.