חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

ליים (Lime) קורקינטים חשמליים – איך זה עובד והאם כדאי?

בתחילת חודש פברואר 2019 הודעה חברת ליים (Lime) קורקינטים חשמליים שיתופיים על הכניסה לישראל ועל תחילת הפעילות בענף. מי שכבר התנסה בנסיעה על קורקינט חשמלי שלו, של חבר, משפחה או אחר, יודע על מה מדובר ועל היתרונות והחסרונות.

אז לפני שנתחיל לדבר על החברה או הסטארטאפ (איך שנוח לכם) בשם ליים, בואו נדבר קצת על החוק בישראל לעניין אופניים וקורקינטים חשמליים. ובכן, בעקבות תקנות התעבורה החדשות של 2018, החל מתחילת שנת 2019, כל אדם אשר מעוניין לרכוב על אופניים חשמליים או על קורקינט חשמלי, נדרש לבצע את הפעולות הבאות:

  1. לבצע מבחן כשירות נהיגה מיוחד – מבחן שמטרתו ללמד את הרוכב להבין את חוקי התעבורה, כלי התחבורה ואופן שימוש בדרך. מי שעבר תיאוריה רגילה – נחשב כמי שעבר מבחן כשירות זה.
  2. לקבל רשיון נהיגה על קורקינט חשמלי / אופניים חשמליים – לאחר המעבר של מבחן הכשירות, יינתן אישור מיוחד לרכוב על כלים חשמליים אלו.
  3. לחבוש קסדה – הן בכבישים עירוניים ובין עירוניים, ללא קשר לגיל הרוכב. אי חבישה – קנס.
  4. לא לנהוג על מדרכות של הולכי רגל – מדובר על כלים שיכולים לפגוע בהולכי רגל ולפיכך נהיגה על מדרכה היא עבירה על החוק.

למידע נוסף על אופן הוצאת רישיון נהיגה על אופניים חשמליים ועל קורקינטים חשמליים.

מה זה ליים (Lime) ומה היא מציעה?

חברת ליים (Lime) היא חברה המפעילה שירות השכרת קורקינטים חשמליים שיתופיים – מהגדולות בעולם. כלומר, החברה משכירה קורקינטים חשמליים שהם בבעלותה, באופן שיתופי, כך שכל אחד יכול לשכור קורקינט חשמלי ולשלם רק עבור השימוש בו.

נכון להיום, הפריסה העולמית של חברת ליים (Lime) עומדת על כ- 100 ערים ברחבי העולם. בתחילת חודש פברואר 2019 הודיעה החברה על כניסתה לישראל, בנוסף למתחרות אחרות שלה שכבר פועלות בישראל כמו חברת Bird, חברת Wind ועוד.

ליים מציעה בשלב הראשון כ-500 קורקינטים חשמליים שהם מפוזרים ברחבי העיר תל אביב וכן רמת גן. כל הקורקינטים של Lime מלווים עם מערכת GPS שיודעת לאתר את מיקום הקורקינט, מערכת הפעלה ונעילה של הקורקינט וכן מערכת המקשרת בין הטלפון לבין הקורקינט. הקורקינטים החשמליים מגיעים עם מהירות מקסימלית של 25 קמ"ש.

משתמש שמעוניין לשכור קורקינט חשמלי, צריך להוריד אפליקציה לטלפון, לאתר את מיקום הקורקינטים, ואז בעת ההגעה הוא יוכל לבטל נעילה ולהתחיל לנסוע.

בחודש מרץ 2019 החלה החברה לעבוד בשיתוף פעולה עם אגודת הסטודנטים של המרכז הבינתחומי הרצליה, במהלכה, היא מציעה עשרות קורקינטים חשמליים של ליים לרכיבה. מנגד, סטודנטים יוכלו גם לעבוד כג'וסרים ולייצר הכנסה נוספת במקביל ללימודים.

ליים (Lime) – איך זה עובד?

הרעיון הוא די פשוט, החל מהורדת האפליקציה ועד לתשלום עבור השימוש. בואו נסביר איך זה עובד:

  1. התקנת אפליקציה לטלפון חכם – השלב הראשוני הוא להוריד את האפליקציה של ליים לסמארטפון שלכם. ניתן להוריד אותה למכשירי אנדרואיד בגוגל פליי או מכשירי אייפון באפסטור.
  2. חיפוש קורקינט באפליקציה – לאחר התקנת האפליקציה, נכנסים אליה ומחפשים באמתעות מפה את הקורקינט הקרוב ביותר למקום המוצא שבו תרצו לאסוף אותו.
  3. שחרור נעילת הקורקינט – על מנת להתחיל לנסוע, יש לשחרר את הנעילה של הקורקינט על ידי כניסה לאפליקציה וסריקת קוד QR המופיע על הקידון של הקורקינט החשמלי או על ידי הזנה ידנית באפליקציה את הקוד עם 6 ספרות המופיע ליד קוד QR.
  4. התחלת נסיעה – לאחר שחרור הנעילה, ניתן להתחיל לרכוב על הקורקינט החשמלי על ידי דחיפה קלה לקבלת מהירות ראשונית, ללחוץ על המצערת עם האגודל של יד ימין כדי להאיץ וללחוץ על הידית עם יד שמאל כדי להאט או לעצור. חובה לשמור על כללי זהירות ולנסוע על פי חוק עם חבישת קסדה וכו'.
  5. ביצוע חנייה / עצירה סופית – לאחר סיום השימוש בקורקינט החשמלי יש לחנות את הקורקינט החשמלי בכל מקום מתאים לחניה. זכרו כי אסור לחנות באופן החוסם מעבר של כלי רכב או הולכי רגל כגון: אמצע המדרכה, סמוך למעבר חצייה, ליד אזור פרטי, סמוך לחניה פרטית. כמו כן, יש לחנות אותו בעמידה עם רגלית ולא בשכיבה.
  6. נעילת הקורקינט – כעת חובה לנעול את הקורקינט על ידי לחיצה באפליקציה על סיום רכיבה. לאחר מכן, תוכלו לראות את תקציר הנסיעה שלכם.
  7. תשלום – השלב הסופי הוא התשלום עבור הנסיעה שמחושב על פי שחרור נעילה ולפי זמן נסיעה (יפורט בהמשך).

הדרישות של שימוש בקורקינט חשמלי של ליים הוא שהאדם חייב להיות בגיר (בן/בת 18 ומעלה), עם רשיון רכיבה מתאים, יש לחבוש קסדה, יש לפעול על פי חוקי התעבורה ולנסוע עד המהירות המותרת באותו קטע נסיעה.

האם השירות פעיל 24 שעות ביממה?

לא. ניתן לשכור קורקינט חשמלי רק בין השעות 09:00 בבוקר לבין 22:00 בלילה. לא ניתן לנהוג בשעות המאוחרות של הלילה ככל הנראה מהסיבה שהחברה לא מעוניינת בבעיות מיותרות עם העיריות וגם כדי לשמור על הסדר והשקט.

האם צריך להטעין את הסוללה של הקורינט?

לא. ליים פועלת במתוכנת שיתופית, כך שיש עוד צד בעניין ואלו הם אנשים שלוקחים את הקורקינט אליהם, מטעינים את הסוללה, בודקים תקינותם, מחזירים אותם לנקודות איסוף מוסכמות ועוד. אנשים אלו קרויים בשם Juicers (ג'וסרים).

ומה יוצא להם מזה?

ליים (Lime) משלמת להם כסף עבור הטענת הסוללה, בדיקת כלי הרכיבה ועוד. על פי פרסומי החברה לעניין התשלום לאנשים אלו במקומות בעולם, השכר שלהם עשוי להגיע לכמה עשרות שקלים לכל טעינה ואפשר להרוויח מזה מאות שקלים ביום.

תשלום עבור הרכיבה – כמה זה עולה?

מחיר הרכיבה על קורקינט חשמלי מחולק בעיקר ל-2 גורמים עיקריים:

  1. עלות תחילת נסיעה – 5 ₪. זהו תשלום מחיר עבור שחרור הנעילה של הקורקינט ותחילת הנסיעה.
  2. עלות זמן נסיעה – 0.5 ₪ לדקת נסיעה (50 אגורות).

לדוגמה: מצאתם קורקינט וביטלתם את הנעילה שלו בשעה 10:15. בשעה 10:55 לחצתם על סיום הרכיבה ועל הנעילה.

תשלמו: 5 ₪ תחילת נסיעה + 20 ₪ זמן נסיעה (40 דקות לפי 0.5 ₪) = 25 ₪.

האם יש עוד עלויות?

לא. אלא אם חניתם במקום שאסור לחנות וקיבלתם קנס.

איך אפשר לשלם עבור ליים?

ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי או באמצעות נקודות קרדיט.

טיפים לשכירות נבונה של קורקינט חשמלי

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם וימנעו מכם בעיות בעתיד:

  • צלמו את הקורקינט לפני שאתם שוכרים אותו, כולל המזהה לו (קוד QR וכד') – אם יש לו שברים, סדקים, חלפים חסרים וכדומה.
  • צלמו את המיקום שלו לפני כן – האם הוא עומד במעבר חציה או מקום חניה פרטית.
  • צלמו את הקורקינט כאשר אתם מחזירים אותו – בדיוק כמו לפני שאתם לוקחים אותו.
  • צלמו את מיקום החניה שלו בעת ההחזרה – כך שהוא נמצא במקום המותר לחניה.

ליים (Lime) – האם זה באמת כדאי?

ככלל, כאשר בוחנים מוצר או שירות חדש, צריך לבדוק את האלטרנטיבות השונות כדי שיהיה ניתן לבצע השוואה נכונה. כדי לבצע השוואה נכונה, צריך לקחת בחשבון את מכלול כל הדברים ולא רק השורה התחתונה כגון המחיר.

למשל, בשביל לבדוק האם קורקינט חשמלי של ליים כדאי, צריך להשוות אותו מול סוג תחבורה אחרים כגון: תחבורה ציבורית (אוטובוס, מונית,רכבת וכד'), תחבורה פרטית (רכב, אופנוע/קטנוע, אופניים או קורקינט) או ללא תחבורה כמו ריצה / הליכה ברגל.

בנוסף, צריך לבחון את אופן מכלול הדברים: זמן המתנה לתחבורה מול זמן חיפוש קורקינט חשמלי פנוי, זמן נסיעה, חניה, מחיר עבור הנסיעה, נוחות השימוש וכדומה.

לאחר מכן, כאשר יש לכם את כל נתוני ההשוואות מול טבלה מסודרת, קבעו מהם הדברים הקריטיים והחשובים ביותר ולפיכך תוכלו לבדוק מה הכי כדאי ומתאים עבורכם.

Lime ישראל שירות לקוחות

ליים ישראל לא מקנה שירות לקוחות בעברית ואין מספר טלפון ישראלי לקבלת סיוע.

ניתן לפנות אליהם במספר טלפון כלל עולמי כאן (עשוי להעלות כסף): ‎1-(888)-546-3345+ (שיחה או הודעת טקסט).

בנוסף, ניתן להשאיר פניה למוקד התמיכה בקישור זה או במייל זה: support@li.me.

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים.
אפשר לתרום עכשיו עם PayPal


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil