אסדרה של הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים (ICO) – דוח המלצות סופיות

הוועדה לבחינה ולהסדרה של הנפקת מטבעות קיפטוגרפיים מבוזרים (ICO) הגישה את הדוח הסופי עם ההמלצות הסופיות להסדרה. הועדה הוקמה בחודש אוגוסט 2017 לצורך בחינת השוק, בחודש מרץ 2018 הגישה את המלצות הביניים ובחודש מרץ 2019 היגשה את ההמלצות הסופיות.

תפקידה העיקרי של הועדה הייתה לבחון את תחולת חוק ניירות ערך על הצעות ראשוניות לציבור ועל הנפקות לציבור, המבוססות על רישום מבוזר (Distributed Ledger) והמסחר בהן.

מה זה הנפקת מטבע קריפטוגרפי (ICO)?

הנפקת מטבע מבוזר (ICO) היא פעולה בה חברות ויזמים יוצרים מטבע דיגיטלי חדש, תמורת קבלת תשלום כנגדו ומתן תמורה כמו שירות או זכויות שונות. באמצעות ההנפקה, החברה בעלת המטבע מציעה ללקוח שירותים או מוצרים שונים שהלקוח יכול לשלם באמצעות המטבע כדי להשתמש בשירות עצמו.

בשונה הנפקה ראשונית לציבור של מניות (IPO), הנפקה ראשונית של מטבע דיגיטלי לא מקנה את הזכות לקבל אחוזים כלשהם מהחברה או התחלקות בהכנסות החברה, אלא שהוא מקנה רק את הזכות להשתמש במוצרים ולהרוויח רק אם ערך המטבע עלה.

כדי לפשט את העניין, הנפקת מטבע דיגיטלי / אסימון דיגיטלי / מבוזר, הוא כמו "יצירה" של ביטקוין חדש מסוגו שנועד למטרת שימוש ספציפית בתוך חברה או ארגון.

בחינת החברה או היזם, מדובר על דרך לגיטימית לגייס הון ללא צורך להתחלק עם עוגת ההכנסות או הרווחים של החברה, ועם סכום הכסף הזה הוא יוכל להשקיע בפיתוח העסק במקרה האידיאלי, או פשוט לקחת את הכסף ו.. זהו, במקרה הפחות טוב.

אסדרת תחום הנפקת אסימונים דיגיטליים (ICO)

ישראל היא לא המדינה הראשונה או היחידה שבוחנת או כבר בחנה להסדרת התחום, מדינות רבות ורשויות בתוך מדינה קובעות אסדרות, חוקים ותקנות שמטרתם לבחון איך להכניס את התחום באופן חוקי מצד אחד, ולסייע בשקיפות והגנת הכספים של המשקיעים מצד שני.

הוועדה לאסדרת התחום הגישה את המלצותיה, ואלו הן:

  1. משטר גילוי ייעודי – אחת ההמלצות העיקריות של הוועדה היא חובת דיווח שוטף לפי חוק ניירות ערך. הגילוי יספק מידע למשקיע סביר, אם כדאי יהיה לו להיכנס לעסקה הזו או לא. הגילוי צריך להיות בשפה מובנת וברורה תוך מתן דגש על הזכויות שמגיעות למשקיע במסגרת העסקה ונגיעות נוספות בתחום האבטחה והסייבר.
  2. תנאים לעבודה עם ארגז חול – ארגז חול היא סביבת פיתוח של ניסוי המאפשרת הן לחברות וליזמים לבנות ולפתח מוצרים ושירותים על בסיס מערכת נסיונית ללא הגבלות שונות. בהמשך, יוכלו היזמים להתאים את המוצר תחת כפיפות לרגולציה והחוקים השונים וכך יוכלו להוציא לשוק את המוצר תוך עמידה בחוקים.
  3. פלטפורמה ייעודית למסחר בנכסים קריפטוגרפיים – יש צורך לבנות תשתית אסדרתית מתאימה המאפשרת מסחר במטבעות דיגטליים, שתתמודד עם סיכונים הגלומים בפעילות זו.
  4. מודל דומה כמו מימון המונים (Crowd Funding) – יש לבחון אסדרה המאפשרת לבחון ערות מימון למיזמים באמצעות מטבעות דיגיטליים בדומה לאסדרה הקיימת בתחום מימון המונים.

לקריאת הדוח המלא.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil