חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

איסור פיטורים של עובדת השוהה במקלט לנשים נפגעות אלימות (נשים מוכות)

עובדת השוהה במקלט לנשים נפגעות אלימות (מקלט לנשים מוכות), זכאית להגנה מפני פיטורים, למעט אם ניתן היתר ממשרד העבודה. הזכות קיימת גם לגבי תקופה לאחר ההיעדרות הזו.

מטרת הכתבה להסביר את הזכאות, במיוחד לאותה אוכלוסייה.

מהו איסור פיטורים לגבי אישה השוהה במקלט לנשים נפגעות אלימות?

עקב אלימות במשפחה, ובכלל אלימות כלפי נשים, משרד הרווחה הקים מקלט לנשים נפגעות אלימות (מקלט לנשים מוכות). מדובר על מקום בו שוהה אישה נפגעת אלימות (אישה מוכה) מחשש לחייה או לחיי הילדים שלה – גם אם המקום לא נתמך על המדינה או הרשות המקומית.

בהתאם להוראות החוק, מעסיק של עובדת שהיא נפגעת אלימות, לא רשאי לפטר אותה במקרים אלו:

  • בתקופה בה העובדת שוהה במקלט לנשים נפגעות אלימות ונעדרת ממקום העבודה (לכל היותר ימי היעדרות של 6 חודשים מתוך 12 החודשים לאחר תחילת השהייה).
  • במשך 90 ימים ממועד החזרה שלה לעבודה.

בנוסף לכך, המעסיק אינו רשאי לתת לאותה עובדת הודעה על פיטורים בתקופת השהייה במקלט ככתוב מקודם וגם לא ב-90 הימים לאחר החזרה לעבודה.

על אף הכתוב מקודם, האיסור אינו מוחלט. כלומר, המעסיק כן רשאי לפטר אותה בתנאי שקיבל היתר לפיטורים ממשרד העבודה והרווחה. שר העבודה רשאי לתת היתר לפיטורי עובדת זו, רק אם לדעתו, הסיבה של הפיטורים לא נובעת בקשר לשהייה במקלט.

לפי ההגדרה בעניין, פיטורים יכולים להיחשב גם בתור אי חידוש חוזה לזמן קצוב שמעל 12 חודשים, או אף מתחת לכך, אם ההסכם היה אמור להיות מחודש או מוארך לפני תום תוקפו.

אוכלוסיית יעד – מי זכאי?

כל עובדת שבגלל אלימות במשפחה נגדה או כנגד ילדיה, נאלצה לשהות במקלט לנשים נפגעות אלימות.

מימוש הזכאות

ככלל, הזכאות להגנה מפני פיטורים היא אוטומטית, כך שהעובדת לא נדרשת לבצע שום פעולה כדי לממש את הזכות שלה.

עובדת שהמעסיק שלה פיטר אותה, או שנתן הודעה מוקדמת לפיטורים בניגוד לחוק או ללא היתר ממשרד העבודה, הרי שעובר על החוק וניתן להגיש נגדו תלונה למינהל אכיפה והסדרה במשרד העבודה. כמו כן, ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

מידע נוסף

חקיקה ופסיקה

  • חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil