איך לכתוב קורות חיים מקצועיים? כולל תבנית לדוגמא להורדה חינם

שוקלים לעזוב את מקום העבודה שלכם? בוחנים רעיונות חדשים? מובטלים ומחפשים עבודה? הדבר הראשון שצריך הוא לכתוב קורות חיים מקצועיים ומעולים. המסמך מהווה רושם ראשוני עוד לפני שהמעסיק מכיר אתכם ולכן הוא חייב להיות מבוצע באופן מקצועי.

מטרת הכתבה היא להסביר כיצד כותבים קורות חיים, מהם צריכים לכלול ומה פחות ועוד מידע חשוב.

קורות חיים – מה ולמה בכלל?

קורות חיים, או בשמו הלועזי "רזומה" הוא בכללי מסמך שמציג את האדם ואת פרטיו האישיים, לרבות מידע על העבר שלו, תכונות וכל מידע רלוונטי אחר. קורות חיים בעיקר רלוונטיים בתחום התעסוקתי, כאשר המעסיק שמקבל את המידע יכול להעריך לפי הנתונים האם אותו מועמד נמצא מתאים לתעסוקה.

אז, ייתכן כי מועמדים שירצו ללכת לעבודה במפעל או בעבודות בנייה, או עבודות כלליות יותר – לא יידרשו להציג קורות חיים, שכן מדובר בעיקר על עבודות כלליות. אך אפילו במקרה כזה, ההתקבלות לעבודה לעיתים מבוצעת על סמך ניסיון העבר של העובד – כלומר, לפי נתון כלשהו בקורות החיים שלו.

ככל שהטכנולוגיה הופכת את חיינו לטובה יותר או פחות (לעיתים), יש דרישות למשרות עם דרישות נוספות, חלקן דורשות לא רק ניסיון עבר, אלא גם השכלה, הכשרה, תכונות ומידע נוסף.

קורות החיים כיום הם למעשה כרטיס הביקור התעסוקתי שלכם. ככל שכרטיס הביקור יהיה רלוונטי יותר למעסיק אליו הם נשלחים, כך סיכויי ההצלחה שלכם יהיו גדולים יותר.

מה קורות חיים צריכים לכלול?

אין הרבה חידוש במהלך השנים ולכן קורות חיים צריכים לכלול את המידע שהם תמיד כללו, בין היתר:

  • פרטים אישיים – שם פרטי, שם משפחה, תאריך לידה, ארץ לידה, כתובת מגורים, מספר טלפון, כתובת דואר אלקטרוני, מצב משפחתי ואף לעיתים גם מספר תעודת זהות.
  • תמצית – בחלק זה אפשר לכתוב תמצית עליכם, ניסיון וידע, מה אתם מחפשים, תכונות חשובות ועוד.
  • השכלה – מידע לגבי כל ההשכלה של המועמד (פורמלית כמו אקדמית או בלתי פורמלית כמו הכשרה או קורס), קורסים אחרים, השתלמויות, סדנאות ואף מידע שנלמד באופן עצמאי. לצד כל הניסיון מציינים גם תאריכי התחלה וסיום (או עד "היום") וכן התואר או הסטטוס במידת הצורך וכן מקום הלימודים.
  • ניסיון תעסוקתי – היסטוריית העבודות של המועמד, לרבות תאריכים, תפקיד, מקום העסקה, אחריות במסגרת התפקיד, סביבת עבודה ומידע רלוונטי נוסף.
  • שירות צבאי או לאומי/אזרחי – לעיתים הדבר דרוש במקומות מסויימים לכן כדאי להוסיף זאת, המידע צריך לכלול תאריכים, תפקיד/מקצוע, אחריות בתפקיד, דרגה בסיום שירות ומידע רלוונטי במידת הצורך.
  • התנדבות ופעילויות נוספות – לעיתים מציינים גם את הפעילויות של המועמד בארגונים מסויימים, לכך יש השלכה על האישיות. אם מציינים זאת, אז כותבים את המידע המתאים ולרבות תאריכים, אחריות, תפקיד וכד'.
  • שפות – כל השפות הרלוונטיות של המומעד לעבודה, כאשר יש לציין את רמת השליטה בשפה בפילוח לפי כתיבה, קריאה וכן דיבור.
  • ידע במחשוב – במקומות עבודה שיש צורך לעבוד עם כלים או תוכנות במחשב, כדאי לכלול זאת, לרבות כלים כמו יצירת מסמכים, גיליונות עבודה, מצגות, כלים לעריכת תמונות וכל דבר רלוונטי לתפקיד.
  • שונות – כל מידע אחר שיש צורך לציין זאת ואין לכך מקום אחר מתאים בקורות החיים.
  • המלצה – מקובל לציין "המלצות תינתנה על פי דרישה" או אפילו לציין את ההמלצה בתוך קורות החיים.

כמובן שסעיפים אלו עשויים להיות שונים לפי המועמד לעבודה ולכן חלקם עשויים להיות וחלקם לא יהיו. לכן מוסיפים אותם במידת הצורך.

איך כותבים קורות חיים מקצועיים?

כתיבת קורות חיים הוא נושא כללי מדי וכל אחד יכול לעשות זאת. אך, דווקא יש כאלו שקורות החיים שלהם בולטים יותר בקרב המעסיק ויש כאלו קצת פחות. להלן כמה טיפים חשובים בעת הכתיבה של קורות החיים שלכם.

הוסיפו רק סעיפים רלוונטיים – אין זו חובה לציין את כל הסעיפים הכתובים לעיל. לעיתים מידע זה גם לא יהיה, כמו למשל אם אתם צעירים או שרק השתחררתם משירות צבאי, ייתכן ולא יהיה לכם ניסיון תעסוקתי.

ציינו את מה שחשוב – גם כאשר אתם כותבים ניסיון תעסוקתי או ידע בהשכלה, אין צורך לספר כל פרט ופרט. ציינו את המידע החשוב בנקודות ורק את המידע הרלוונטי באמת, כזה שיש לו השפעה.

הקפידו על שפה נאותה – במקום לכתוב "אני עשיתי כך שהמוצר יצא מהר יותר", ציינו "שיפור מהירות של תהליך ייצור המוצר", או משפט אחר שאתם מתחרים אליו עוד יותר.

צרו כמה עותקים של קורות חיים – אם אתם מתקבלים למקום עבודה ממשלתי או מקום עבודה בתחום ההייטק, סביר להניח כי הדרישות הם אחרות, התכונות הנדרשות הם שונות וכדומה. כמו למשל, מספר זהות בקורות החיים לרוב הוא תנאי בסיס בגוף ממשלתי.

התאימו את קורות החיים למשרה – בשונה ממקודם, חשוב לבדוק מהן דרישות המשרה ולהבליט את התכונות, הידע והניסיון שלכם בתחום. כך שאם המשרה דורשת ידע בתחום עיצוב תמונות, אז עליכם לציין את הכלים שאיתם אתם עבדתם ויודעים לעצב תמונות. כך הלאה לגבי כל הדרישות.

הפקידו על יצירת עמוד אחד – למרות שאולי זה נשמע לכם מעניין לכתוב את כל המידע שלכם החל מיום העבודה הראשון שלכם. אך לכך יש השלכה כי קורות החיים יהפכו להיות כמה עמודים וחשוב להימנע מכך. ליצור עמוד אחד, תמציתי, קצר ולעניין.

שמרו על מבנה – קשה לקרוא קורות חיים שהם כולו גוש טקסט אחד מלא, ארוך ומייגע. במקום זאת, צרו כותבת, תתי כותרות, רשימות בנקודות, תאריכים בצד, הבלטת טקסט רלוונטי וכדומה. מבנה נקי וברור יכול לעשות את ההבדל.

איך ליצור קורות חיים?

יש כמה דרכים שהם אתם יכולים ליצור קורות חיים, אחד מהם הוא יצירת קורות חיים מאפס, לפי הסעיפים שכתבנו מקודם ולפי הטיפים הכתובים לפני. זו הדרך הבטוחה ביותר, אך היא לא המהירה ביותר ולא ברור אם היא יעילה יותר.

דרך אחרת ליצור קורות חיים היא באמצעות אשף / מחולל קורות חיים של אתרים מסויימים לחיפוש משרות ובין היתר גם אתר לשכת התעסוקה.

דרך נוספת שבה כותבים קורות חיים היא באמצעות תבנית מסויימת הניתנת לשימוש דרך האינטרנט או דרך כלים לכתיבת תמילילים כמו וורד, docs וכדומה

קורות חיים לדוגמא חינם? הנה קישור להורדה כקובץ doc או שימוש באמצעות כלים כמו וורד או גוגל דוקס.

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו g.page/protocolil